Zvezda na korak do titule!

0

Dragan Mrđa predvodio je napad crveno-belih i u Užicu (Foto: Arhiva)
 

Izabranici Slaviše Stojanovića "prošetali" su se Užicom. Sigurnom igrom, stigli su do nova tri boda i tako stigli nadomak titule. U preostala dva kola, crveno-belima su potrebna tri boda da osvoje toliko željeni šampionski pehar.

 

Utakmica za crveno-bele je počela sjajno. Već u četvrtom minutu, kapiten Nenad Milijaš je golom iz slobodnog udarca sa 17 metara nagovestio sigurnu pobedu gostiju. Krajem poluvremena, slovenački reprezentativac Nejc Pečnik je šutem sa 25  metara matirao golmana Rankovića, koji snosi krivicu za gol. Gosti su u prvih 45 minuta imali dve stopostotne šanse preko Galvaa i Ona, ali nisu bili precizni.

 

U nastavku susreta, Zvezda je "stala na loptu", dok domaćin nije imao snage da ugrozi gol lidera Jelen Super lige.

 

 

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+3. minut – Kraj utakmice. Sigurna pobeda Zvezde u Užicu.
88. minut – Šansa za Slobodu, ali je Maksimović šutirao preko gola. Umesto Lazovića u timu Zvezde poslednjih nekoliko minuta igraće Petković.
87. minut – Žuti karton za Gorana Gogića,  zbog starta nad Brazilcem Galvaom. Slobodan udarac za Užičane. Maksimović je šutirao, ali preko gola golmana Bajkovića.
83. minut – Indirektan udarac za Zvezdu sa 25 metara. Kod lopte je kapiten Nenad Milijaš. Dobar šut, ali pored gola. Ostaje 0:2.
78. minut – Na terenu uspavanka. Kao da obe ekipe jedva čekaju da se meč završi.
75. minut – Umesto Miloša Ninkovića, u timu Zvezde je ušao Vukan Savićević.
71. minut  – "Svuda grmi ponovo, naša pesma ponovo, sve je gotovo…", ori se stadionom u Užicu. Navijači Zvezde zagrevaju se za četvrtak kada na Marakani stiže OFK Beograd, za overu titule. Na terenu nema uzbuđenja. Domaćin kao da se pomirio sa gubitkom bodova. Zvezda rutinskom igrom na sredini terena čuva prednot iz prvih 45 minuta.
66. minut- – Zvezdni navijači već slave nova tri boda. Pesma "Delija" ne prestaje. Pokušaj Žeravice, ali je Bajković siguran.
63. minut – Umesto ofanzivnog Filipa Kasalice, u ekipi Zvezde ušao je na teren zadnji vezni Gogić. Trener Stojanović pojačao je sredinu terena. Nema uzbuđenja u drugom poluvremenu. Zvezda ne rizikuje mnogo, dok su domaći jalovi u napadu.
62. minut – Pokušaj Kasalice glavom, ali nije bilo opasnosti po golmana Rankovića.
58. minut – Na zapadnoj tribini manji incidenti, ali policija je brzo razdvojila navijače Slobode i Crvene zvezde.
56. minut – Najagilniji igrač Slobode, Brazilac Galvao pokušava da poveže redove domaćina, ali ništa od smanjenja rezultata.
53. minut – Sloboda pokušava, ali jalovi su pokušaji Užičana.
49. minut – Milijaš i Pečnik su pokušali da  ugroze gol domaće ekipe, ali su njihovu šutevi izblokirani. Zvezda ima inicijativu i na početku drugog poluvremena.
47. minut – Milijaš pokušava šutem sa više od 35 metara, ali lopta je završila pored gola.
46. minut – Počelo je drugo poluvreme.
45+1. minut  Kraj prvog poluvremena. Sigurno vođstvo gostiju.
44. minut – Za Užičane pokušava Galvao, najbolji igrač Slobode, ali nema opasnosti po Bajkovića. Šansa za Japanca Okuna, ali sa nekoliko metara ne uspeva da zatrese mrežu Zvezde. Neverovatno je šta je promašio mladi Japanac.

39. minut – GOOOL – Nejc Pečnik povećava vođtvo Zvezde na 2:0. Slovenački reprezentativac šutirao je sa 25 metara, lopta se od stative odbila u mrežu. Golman Ranković mogao je bolje da interveniše.

31. minut – Mrđa ima šansu za Zvezdu, ali ne uspeva da poveća vođst vo  gostiju. Ostaje 0:1. Bakljada navijača Zvezde, koji od prvog minuta bodre igrače.
12. minut  – Brazilac Galvao je imao najbolju šansu za Slobodu, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

4. minut – GOOL MIlijaš iz slobodnog udarc dovodi Zvezdu u vođstvo. Kapiten crveno-belih sa 17 metara matirao je golmana Užičana.

1. minut – Utakmica je počela. U Užicu je sunčano vreme, stadion nije ispunjen  do poslednjeg mesta, prisutno je oko 8.000 gledalaca.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here