MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde nisu dozvolili nikakvo iznenađenje u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Crveno-beli su savladali šampiona Jermenije Pjunik sa 2:0 i ukupnim rezultatom od 7:0 prošli u plej-of za elitno takmičenje gde ih očekuje dvomeč sa Makabijem iz Haife.

Zvezda je rutinski odradila ovo gostovanje, Pjunik opet ispoljio nedisciplinu koja se oslikala u dva penala koje je Beograđanima na aisistenciju iz VAR sobe ispravno dosudio škotski arbitar Vlijam Kolum i to oba puta posle kornera.
Aleksandar Katai nije iskoristio prvi udarac sa bele tačke u 29. minutu posle igranja rukom Žuninja u svom petercu, ali je zato Gelor Kanga u 43, ispravio „Magika“ posle najstrože kazne zbog potezanja za dres ispred gola.
Tačku na trijumf crveno-belih stavio je Milan Pavkov pogotkom u 60. minutu na asistenciju Marka Gobeljića. Zvezda je rutinski kontrolisala dešavanja tokom celog meča, a domaćin pokušao koliko je mogao da stigne makar do počasnog gola.
Imali su igrači Pjunika tri dobre prilike, dva puta je Borjanu zapretio Jurčić, jednom iz slobodnog udarca Kočijuk, ali je kapiten Zvezde pokazao da je u top formi.
U svakom slučaju, Pjunik je prošlost, a Zvezdina realnost od večeras je Makabi Haifa.
Iako su Izraelci poraženi u revanšu sa 2:0 od Apolona, prošli su dalje posle 4:0 iz prvog meča na svom terenu i predstavljaće psolednju prepreku crveno-belima do sna – grupne faze Lige šampiona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here