Još samo jedna utakmica i biće poznato hoće li Crvena zvezda po drugi put uzastopno igrati u Ligi šampiona ili će morati da se vrati u Ligu Evrope, u kojoj je učestvovala pre dve sezone.

Poslednja prepreka je Jang bojs, sa kojim je prošle srede u Švajcarskoj odigrano 2:2, a meč odluke igra se u utorak od 21.00 na “Marakani”.

Crveno-beli će morati dobro da se pomuče da bi ostvarili prolaz jer “povoljan” remi u Bernu nije dovoljan!

Rival se pokazao kao napadački veoma opasna ekipa, pa neće biti iznenađenje ako Vladan Milojević više pažnje posveti odbrani svog gola, nego napadu protivničkog.

Dobre vest za i za Milojevića i za Zvezdine navijače je to što su Nemanja Milunović i Dušan Jovančić odradili suspenziju zbog kartona i ponovo će biti u konkurenciji za tim, pa se očekuju u startnoj postavi.

Milunović u tandemu sa Milošem Degenekom umesto Radovana Pankova, a Jovančić uz Kanjasa umesto Mirka Ivanića, koji bi mogao čak i da ispadne iz prve postave, pošto je oporavljen Mohamed El Fardu Ben.

Može se čuti i priča da će obojica na klupu, što bi značilo da ćemo na krilu ponovo gledati Aleksu Vukanovića, koji je u prvoj utakmici igrao 85 minuta.

Ukoliko Milojević, ipak, odluči da iznenadi i zaigra ofanzivnije u nadi da će njegovi igrači brzo stići do pogotka, moguće je da se na boku nađe Tomane.

Portugalac je u Bernu pokazao da je konačno spreman, mada je pomenuta opcija manje verovatna nego da na krilu budu Ben, Ivanić ili Vukanović.

Argentinac Mateo Garsija je imao sjajan debi, začinjen pogotkom, ali je mnoge iznenadilo to što je našao na desnom, a ne na levom krilu. Ipak, pitanje je na kojoj strani će igrati, da li uz levu ili desnu aut-liniju.

Postojala je nada da će Milan Pavkov biti spreman za ovaj meč, ali male su šanse da se visoki centarfor nađe u timu. Barem ne u startnoj postavi. Kao i u prvoj utakmici, od starta se očekuje Ričmond Boaći, a ukoliko bude bilo potrebe, šansu će dobiti Portugalac Tomane.

Očekivana startna postava crveno-belih je:

Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Jovančić, Kanjas – Ben, Marin, Garsija – Boaći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here