Zvezda osvojila 2. mesto Evrolige, za najbolji marketing

Foto: KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda nagrađena je 2. mestom i srebrnom medaljom za najbolji marketing strategiju u konkurenciji svih klubova Evrolige i Evrokupa za sezonu 2019-2020, dok je prvo mesto zauzeo Anadolu Efes. 

Tokom godišnjeg sastanka svih klubova Evrolige u Barseloni, Zvezda je u svojoj prezentaciji predstavila sve aktivnosti promocije brenda kroz kampanju „Together we stand, together we can“ i to u godini koja je obeležavala 75 godina postojanja kluba.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu tokom sastanka video linkom obrazložio je nagradu:

– Čestitke Crvenoj zvezdi , predsedniku, direktoru kluba, menadžmentu, marketing timu, svim zaposlenima u klubu, koji su nakon jednogodišnjeg odsustva iz Evrolige, imali u prethodnoj sezoni koja je bila vrlo teška i specifična, impresivne rezultate i na pravi način promovisali prave vrednosti i veliki brend kluba, takmičenje i celu evroligašku porodicu.

U zvaničnom obrazloženju Evrolige navode se svi rezultati KK Crvena zvezda mts u sezoni 2019-2020:

– Crvena zvezda je dostigla novi rekord u prosečnoj posećenosti utakmica u Beogradu, pošto je podigla na viši nivo sve aktivnosti na promociji utakmica, ali i pružanja novog iskustva navijačima pre njenog samog početka. Klub je obratio posebnu pažnju na porodice, mlađe navijače, ali i sve aktivnosti tokom poluvremena i tajm-auta utakmica. Klub je promovisao kampanju „Together we stand together we can“ kojom je na izvanredan način promovisala sve aktivnosti u godini jubileja i 75 godina od osnivanja kluba. Takođe, klub je imao izvanrednu akciju tokom vanrednog stanja izazvanog COVID-19 “trening program sa Bilijem Beronom – navodi se u obrazloženju Evrolige i nagrade KK Crvena zvezda!

U glasanju su učestvovali svi klubovi oba takmičenja Evrolige, Evrokupa (42 kluba u konkurenciji) menadžment Evrolige na čelu sa prvim čovekom takmičenja ordijem Bertomeuom. Prvo mesto osvojila je ekipa Anadolu Efesa, dok je treće mesto pripalo još jednom turskom klubu Fenerbahče Beko.

U jakoj konkurenciji u finalu za ovu nagradu borili su se: prošlogodišnji pobednik Žalgiris Kaunas, ALBA Berlin, CSKA Moskva, Fenerbahče Beko, Anadolu EFES, Valensija i KK Crvena zvezda!

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime