EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Košarkaši Crvene zvezde bili su nadomak velike pobede na gostovanju protiv Žalgirisa, ali su pali u poslednjem minutu. Edgaras Ulanovas je rešio susret, a crveno-beli izgubili od direktnog protivnika za TOP 8 fazu – 71:66.

Ulanovas je pogodio dve trojke, Zvezda nije izdržala posle preokreta i ispustila je veliku pobedu kroz prste. Crveno-beli će imati za čim da žale.
Mogli su lako do trijumfa.
Ovako, ne samo da su izgubili, nego su izgubili većom razlikom nego što su savladali Žalgiris u Beogradu, što znači da sada litvanski tim ima i bolji međusobni skor od beogradskog sastava.
Sve do tri-četiri minuta pre kraja delovalo je da Zvezda ide ka pobedi, odlično su igrali Luka Vildosa i Filip Petrušev, pridruživao im se Luka Mitrović, ali… Žalgiris je iskoristio domaći teren, pogodio važne trojke, napravio seriju 13-0 i tu je utakmica bila odlučena.
Najefikasniji kod Žalgirisa bio je upravo Ulanovas sa 13 poena, pet skokova i šest asistencija. Kod Zvezde je Filip Petrušev ubacio 16, a Nemanja Nedović 11 poena.
Utakmica je imala takav tok da je Žalgiris vodio na poluvremenu sa osam razlike, Zvezda je potpuno podbacila u prvih 20 minuta. Potom je Ivanovićev tim preuzeo dirigentsku palicu, diktirao ritam, došao nadomak pobede, a onda se dogodio Ulanovas.
Dve trojke i tako je zapalio Žalgirio arenu, kao i snove crveno-belih da mogu do pobede.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here