Tanjug

Crvena zvezda je ostvarila pobedu u Milanu protiv Olimpije, posle fantastičnog prvog poluvremena i dosta uzbuđenja u drugom – 76:62 (23:15, 24:16, 10:16, 19:15).

Najefikasniji na meču bio je Rokas Giedraitis sa 22 poena, a pratio ga je Bolomboj sa 14. Kod Milana je najbolji bio Đordano Bortolani sa 14 poena, dok je Aleks Pojtres dao 12.

Ofanzivno je dobro počela utakmica za oba tima, bilo je dobrih akcija na obe strane, ali onda je Hajns posebno motivisao Zvezdu. Za samo 27 sekundi košarkaš Milana uspeo je da povredi trojicu igrača Zvezde, najpre se sudario sa Lukom Mitrovićem, a zatim je povredio Nemanju Nedovića. To nije bilo sve, već je oborio i Majka Tobija.

Posle ta tri kontakta, beogradski tim zaigrao je još silovitije i samo podizao prednost.
Fantastičnu sekvencu imao je Rokas Gedriatis koji je briljirao i u defanzivi i u ofanzivi, ali su se isticali i maestralni potezi Miloša Teodosića.

Na početku treće deonice delovalo je će Zvezda prosuti prednost, Milano je napravio seriju do 9:0 i ozbiljno zapretio, ali nisu uspeli igrači domaćeg tima da se ozbiljnije približe gostima.
Odličnom defanzivom i brzim reakcijama Zvezda je vratila dvocifrenu prednost, a onda su novi problemi usledili u poslednjoj deonici odnosno na njenom samom početku.

Ponovo su na startu silovito krenuli u ofanzivu igrači Olimpije, spustili su razliku na samo pet poena, ali usledili su poeni Hange, Gedraitisa i nove maestralne asistencije Teodosića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here