Tanjug/AP

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u derbiju sedmog kola ABA lige ekipu Zadra u Zadru sa 81:74, a utakmica je protekla bez incidenata.

Prevagu na tasu Zvezde doneli su Rokas Gedraitis sa 19, Jogo Dos Santoš sa 12, Luka Mitrović i Majk Tobi sa po osam poena. Kod Zadra, Luka Božić je postigao 18 poena uz 10 skokova, Dario Drežnjak i Arijan Lakić su postigli po 12 poena.

Posle izjednačene igre tokom prvog poluvremena, Zvezda je u trećoj deonici dominirala u oba smera, stekla je kapital od 17 poena, a zatim mirno privela meč kraju.

Zvezda se odmah okreće duplom programu u Evroligi. Crveno-beli će ugostiti Fenerbahče, a zatim sledi gostovanje ekipi Olimpijakosa.

Podsetimo, mnogo bure je bilo pre utakmice. Zbog napada na novinare i članove Upravnog odbora, oglasila se saopštenjem Crvena zvezda, usledilo je i saopštenje Zadra, a na dan utakmice, saopšteno je da je policija uhapsila vinovnike incidenta.

ABA je donela odluku da se utakmica igra pred navijačima, Zvezda je pod pratnjom policije stigla u dvoranu dva sata pre početka meča, a na terenu je na kraju sve proteklo u fer i korektnoj amosferi, koju je priželjkovao trener Zadra, Danijel Jusup, kao i svi u klubu, koji su oštro osudili i ogradili se od napada koji se dogodio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here