Foto: MN Press
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su više nego ubedljivo sa 81:48 savladali Panatinikos u meču 7. kola Evrolige, a razlika od 33 poena je najubedljivija koju je Zvezda ostvarila u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju. 

Posle četiri poraza u nizu, crveno-beli su odigrali odličan meč pred svojim navijačima i zasluženo slavili. Ovo je najubedljivija pobeda Zvezde od kada nastupa u Evroligi. Od početka do kraja meča viđena je odlična odbrana izabranika trenera Dejana Radonjića, kao i odlične role Kalinića, Voltersa i Mitrovića koji su svom timu doneli trći trijumf u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

 

Zvezda je odlično ušla u meč, i baš kao i u šrethodnim duelima, bila dobra u odbrani.  Sa druge strane, Panatinaikos je imao početno vođstvo, ali se onda razigrao Nejt Volters, vezao 10 poena i ubacio dve trojke i brzo vratio vođstvo.

Od tog momenta, prednost crveno-belih je rasla pa je na kraju prve deonice domaći tim imao 21:8.

I u nastavku viđena je slična slika. Crveno-beli su dominirali i uvećavali vođstvo ali je, pred kraj poluvremena, usledio blagi pad i nekoliko izgubljenih lopti pa gosti prave seriju od 6:0 za 39:26 na poluvremenu.

U nastavku, usledila je nova ofanziva Zvezde, pa je prednost posle pogodaka Kalinića i Voltersa brzo otišla na +17. Gosti su pravili greške u odbrani, Papajanis se propisno ispromašivao, a niz izgibljenih lopti gostiju crveno-beli su pretvarali u koševe za ubeldjivih 57:36 na kraju treće četvrtine.

Do kraja, košarkaši Zvezde su se potpuno opustili i razigrali i zasluženo slavili sa velikih 33 poena razlike.

Najefikasniji bili su Volters sa 18, Holins sa 11 i Kalinić sa 10 poena.

Na drugoj strani Mejkon je ubacio 15, Sent Ros 10.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here