Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde su u mini seriji od tri poraza u elitnom takmičenju Evroligi, a u Milano je stigla posle izgubljene utakmice od Monaka u Monte Karlu.

Ekipa Armanija je u vrhu tabele sa pet pobeda i jednim porazom, a slove i ove godine za kandidata za F4.

Šta kaže statistika?

Ono što će definitivno odlučiti je odbrana oba tima, mada Zvezda ovoga puta mora da pokaže pomak u napadu. Milano dozvoljava samo 72,7 poena po meču držeći protivnike na niskim procentima šuta (49,0% 2FG, 31,7% 3FG).

Zvezda je jedan od timova sa najslabijim brojem poena (67,7 poena po meču) u takmičenju uprkos tome što je vodila u Evroligi 2021-22 u procentu šuta za dva poena (58,6%).

Poslednja je u šutu za tri poena (25,8%), tako da bi pronalaženje boljih opcija za Voltersa, Ostina Holinsa i Ognjena Dobrića za šut bila jedna od opcija za dobar napad.

Zvezda je napravila 14,3 izgubljene lopte po utakmici i mora da spusti taj prosek ako želi da ima priliku da ukrade pobedu u gostima na teškom mestu kao što je Mediolanum Forum.

– Sledi nam meč sa Armanijem koji je već pokazao da će biti važan faktor i ove sezone u Evroligi. Imaju razloga da se nadaju i očekuju i bolji rezultat nego prošle sezone, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Međutim, Milano je posle 5 vezanih pobeda doživeo poraz u Minhenu

– Nakon pet startnih pobeda doživeli su prvi poraz u utorak uveče u Minhenu i zbog toga očekujem težak meč. Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristiili smo da se regenerišemo koliko je to moguće nakon svih ovih napora i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je bolje moguće svesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu – rekao je Radonjić za klupski sajt.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime