EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa u 30. kolu Evrolige na svom terenu rezultatom 89:76, što je crveno-belima 20. neuspeh u aktuelnoj sezoni elitnog kontinentalnog takmičenja.

Zvezda je samo na startu utakmice bila konkurentna, ali je potom dozvolila rivalu da se odlepi šutevima za tri poena.

U nekoliko navrata je Zvezda davala znakove povratka, bilo je tu odličnih akcija i pogodaka, međutim nedovoljno da bi se ugrozila skupocena družina iz Atine koja je uvek imala šut za tri poena kao odgovor.

Imala je i malu pomoć sudija, na tri minuta do kraja nisu priznati poeni Miloša Teodosića posle zakasnele rampe Matijasa Lesora, a posle nesportske lične greške u sledećem napadu gosti su otišli na 12 poena viška.

U poslednja dva minuta Zvezda je uspela da smanji zaostatak za trećinu.

Vredi istaći, sudije su potpuno uništile utakmicu u drugom poluvremenu, gomilom loših odluka, gledanjima snimaka u gotovo svakom minutu, čime su uneli nervozu u oba tabora i navijače na tribinama beogradske Arene.

Što se tiče košarke, sjajnu partiju za Zvezdu je odigrao Dejan Davidovac, verovatno najbolju u evroligaškoj sezoni, upisao je 19 poena uz svega dva promašaja iz igre, a najveću podršku je imao u Nedoviću koji je dodao isti broj poena uz sedam asistencija.

Na ivici dabl-dabl učinka ostao je ruski košarkaš Džoel Bolomboj sa 11 poena i osam skokova, dok je svoje minute odlično iskoristio Dalibor Ilić sa devet poena.

U gostujućem timu briljantan je bio Matijas Lesor sa 19 poena, šest skokova i četiri asistencije, Kostas Mitoglu i Kostas Slukas su dodali po 17, a Kendrik Nan 15.

Zvezda u petak dočekuje ekipu Virtusa u 31. kolu Evrolige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here