Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Valensija

Košarkaši Valensije pobedili su kao domaćini ekipu Crvene zvezde sa 91:71 u meču 20. kola Evrolige.

Reklo bi se apsolutno zasluženo jer su od početka do kraja bili u prednosti.

Slaba igra u odbrani, dekoncentrisana u napadu i ekipa sa Malog Kalemegdana nije mogla da izbegne 13. poraz u elitnom takmičenju ove sezone.

Tako se Valensija na najbolji način revanširala crveno-belima za decembarski poraz u Beogradu.

Crvena zvezda je na ovaj meč došla oslabljena za četvoricu igrača, Marka Simonovića, Džordana Lojda, Lendrija Nokoa i Boriše Simanića.

Valensija sada ima skor od 11 pobeda i devet nerešenih, dok je Crvena zvezda na šest pobeda i 13 poraza.

Početak je bio slab, osim vođstva na početku, i prednosti Španaca od 9:7, Zvezda je stala.

Loša igra u odbrani, dekoncentrisana u napadu i posle serije od 12:0 za Valensiju bilo je 21:7. Posle prve četvrtine, Španci su imali prednost od 12 poena 27:15, ali se slabija igra crveno-belih nastavila i tokom većeg dela druge četvrtine.

Valensija je u jednom kmomentu imala 17 poena prednosti (47:30) i da Džoni O’Brajant nije “probudio” ostatak ekipe, ko zna kako bi bilo na poluvremenu.

Sa njegovih 11 poena, Zvezda je posle 20 minuta uspela da se vrati u igru i stigne do pristojnih -7, 49:42.

Utisak je da je su izabranici Dejana Radonjića počeli čvršće u odbrani u nastavku, prišli su na svega pet poena razlike, ali je posle nekoliko promašaja sredinom treće četvrtine Valensija opet stekla deset poena prednosti, 61:51, da bi na kraju treće deonice bilo 68:57.

Ništa bolje Crvena zvezda nije odigrala ni poslednjih deset minuta.

Nove greške u napadu, popustili su u finišu u odbrani pa je Valensija na kraju košem u poslednjem napadu stigla do na ovom meču maksimalnih 20 poena razlike, 91:71.

Crvena zvezda mora što pre da zaboravi ovaj meč jer je u ponedeljak od 19 časova očekuje novi duel u Španiji, na gostovanju Real Madridu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here