Foto: youtubeprintscreen
Marko Vasiljevic

Glumac Marko Vasiljević igrao je jednu od glavnih uloga u seriji „Ubice moga oca”, a iste godine je snimio i svoj prvi film „Zaspanka za vojnike”, dok je u seriji „Tajne vinove loze” zaigrao rame uz rame sa Slobodom Mićalović i Vojinom Ćetkovićem.

Reditelj Dejan Karaklajić dodelio mu je ulogu posle kastinga, a preporučila ga je Sloboda, koja u seriji igra njegovu majku, iako je od njega starija samo 11 godina.

Marko u razgovoru otkriva šta mu je bio najveći izazov u seriji koja prati sudbine dve vinogradarske porodice, koji momenat u karijeri mu je najdraži i sa kim bi od starijih kolega voleo da zaigra na filmskom platnu.

Diplomirao si glumu u Novom Sadu u klasi Jasne Đuričić, kako su izgledali počeci?

– Drugačije od onoga što sam zamišljao. Bilo je tu svega, ali na kraju, jedno divno i nezaboravno iskustvo. Sreo sam je nedavno, a nadam se da ćemo se uskoro opet videti. Od nje sam naučio da ne „odrađujem” stvari. Ta reč ne postoji u glumi – započinje Marko.

U seriji „Tajne vinove loze” glumiš Slobodinog sina, jesi li imao tremu?

– Pa, nije mi bilo svejedno, ali samo u početku. Boba je vrlo jednostavna za saradnju. Nasmejana i raspoložena, ali ne staj joj na žulj. Nekako smo slični što se toga tiče – dodaje on.

Da li postoji neka anegdota sa snimanja i ko se od kolega izdvaja humorom, a ko ozbiljnošću?

“Anegdota uvek ima, samo malo ko voli da ih deli (smeh). Što se tiče samog snimanja, za mene je to i dalje igra, samo da tako i potraje. Ima jedna divna rečenica Martina Mekdone: „Svakakvih nas ima, baš kao što kažu”. Tako je i sa glumcima – završava mladi glumac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here