Ruski vojnici, koji su za vreme vanrednog stanja dezinfikovali bolnice i druge objekte širom Srbije, posetili su danas fudbalski klub Crvena zvezda.

Kako se navodi na sajtu crveno-belih, gosti iz Rusije obišli su klupski muzej, uverili se u veličinu kluba i dobili prigodne poklone.

Zvezdin predsednik Svetozar Mijailović nije krio zadovljstvo zbog posete uvaženih gostiju, zahvalio im se na pomoći u ovako teškim i vremenima podsetivši na neraskidivo prijateljstvo dva naroda, napominjući da je u prošlosti i predsednik Rusije Vladimir Putin posetio stadion Rajko Mitić, a da je generalni sponzo kluba ruska kompanija Gazprom.

General-major Mihail Černišov, koji predvodi združeni odred Ministarstva odbrane Rusije zahvalio se na gostoprimstvu.

– Velika nam je čast što smo imali priliku da pomognemo srpskom narodu u ovako teškoj situaciji za ceo svet. Borba protiv neprijatelja kao što je korona virus ujedinila je sve nas i to je bio jedini način da iz ove situacije izađemo kao pobednici. Svi članovi odreda su prvi put posetili Srbiju, ali ako govorimo o sportu kako reprezentativnom, tako i klupskom, svi smo upućeni u uspehe koje je Srbija postizala. Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku uživo da se uverimo u veličinu Crvene zvezde i da obiđemo stadion Rajko Mitić – rekao je Černišov.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here