FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Disciplinska komisija FSS kaznila je Crvenu zvezdu, zbog upotrebe pirotehnike na tribinama, sa pola miliona dinara. Kažnjen je i Mitar Mrkela sa 150.000, a duplo više novca na račun Fudbalskog saveza Srbije moraće da uplate predstavnici niškog Radničkog i kruševačkog Napretka.

Načinili su isti prekršaj – komentarisali arbitražu na superligaškim terenima. Prijave je podneo Dejan Filipović, predsednik, sredinom juna formirane, Sudijske komisije FSS.

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, kažnjen je sa 150.000, zbog javnog kritikovanja suđenja posle meča sa Vojvodinom, u Novom Sadu. Saopštenje je objavio klub, kroz izjavu funkcionera i oštricu kritike usmerio ka ljudima iz FSS, odgovornim za arbitražu i VAR tehnologiju.

Šef struke Metalca, Žarko Lazetić, po istom osnovu, sankcionisan je sa 120.000 dinara. Mladi stručnjak obrušio se na sudije posle meča sa Spartak Ždrepčevom krvi, takođe, u formi izjave dostavljenoj medijima. Za razliku od Mrkele imao je olakšavajući okolnost, prvi put se našao pred Disciplinskom komisijom zbog komentara rada službenih lica i zbog toga će uplatiti 30.000 dinara manje.

Predsednik pančevačkog prvoligaša Železničara, Zoran Naunković, kritikovao je sudije posle remija sa Inđijom (0:0). Ukupna cena – 100.000 dinara. Najmanja, jer je reč o klubu nižeg ranga od superligaškog.

Klupske kase olakšane su „po duploj tarifi“. Saopštenja će koštati kancelarije Napretka i niškog Radničkog po 300.000 dinara.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na tribinama, Crvena zvezda je ponovo sankcionisana sa pola miliona dinara. Navijači crveno-belih uobičajen ritual demonstrirali su u utakmicama sa Vojvodinom, niškim i kragujevačkim Radničkim. Šampion je više puta kažnjavan od početka sezone za slične incidente.

Vojvodina je po istom prestupu kažnjena sa 300.000 dinara. Reč je o meču sa Crvenom zvezdom i oba sa novosadskim Proleterom.

Disciplinska komisija FSS, predvođena predsednikom Ivanom Nikolićem, odlukama na sednici u četvrtak zaključila je seriju složenih predmeta i danas nema nijedan otvoren slučaj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here