MN Press
Zvezdan Terzić

Crvena zvezda razmišlja o promeni pravila u Superligi naredne sezone, a ideju o tome predočio je generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, u intervjuu koji je dao Blicu.

Naime, generalni direktor crveno-belih ističe da klub razmatra opciju da pošalje predlog o povećanju obaveznih “bonus” igrača u startnoj postavi.

Od prošle sezone u Superligi svaki tim mora u startnoj postavi bar u prvih 45 minuta da ima najmanje dva igrača do 21 godine.

– Veliku stvar smo uradili što smo se izborili da dva mlada ‘bonus igrača’ moraju da budu starteri. Razmišljamo da predložimo da tri mlada budu obavezna, jer mislim da Superliga treba da bude razvojna liga. Bogatstvo je da smo napravili scenu da svakog vikenda 40 mladih ‘bonus igrača’ dobije šansu da počne meč Superlige. I mislim da ćemo rezultate te ideje tek videti u narednih nekoliko godina, jer nije ni lako, mnogo klubova nije imalo omladinske škole – rekao je generalni direktor crveno-belih, koji smatra da se time naša liga prilagođava evropskom tržištu.

– To je bitno jer evropsko tržište prepoznaje samo mlade igrače sa ovih prostora, nikad neće kupiti igrača iz Srbije od 25, 27, 29 godina i zato moramo da ubrzamo izlazak na scenu mladih igrača kvalitetnim stručnim radom i davanjem prave šanse u prvom timu – zaključio je Terzić.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime