D. Timarac
Dolazak polaznika u Zvezdin kamp

Na stadionu Belih Orlova pri Srpskom sportskom klubu u Bonirigu prošloga četvrtka je vrvelo od mladih srpskih fudbalera, koji su u velikom broju došli da dočekaju trenere Crvene zvezde, pred kojima će se truditi da pokažu ne samo navijačku odanost najuspešnijem srpskom klubu već pre svega talenat, veštinu s loptom i marljivost.

Trenerski tim iz Beograda, na čelu sa Nikolom Jelićem, počeo je sa decom rad u trodnevnom Zvezdinom kampu u Sidneju na, kakve li slučajnosti, isti datum kad je prošle godine na ovom stadionu gostovao i sadašnji trener Zvezde Dejan Stanković sa svojim fudbalskim kampom „Deki 5″!

Dakle, crveno-bele boje tokom čitavog dana su dominantne u Bonirigu! Na svakom posetiocu je mogao da se primeti neki detalj u Zvezdinim bojama.

Gospodin Petar Bulić, poreklom iz Okučana u Zapadnoj Slavoniji, u kamp je doveo unuka Luku,za koga kaže da neizmerno voli fudbal i da žarko želi da se pokaže pred Zvezdinim trenerima i da dočeka da zaigra u voljenom klubu.

– Očekujem da će i za ovo kratko vreme trajanja kampa deca nešto naučiti od Zvezdinih stručnjaka. Slušaju oni i uče i od ovdašnjih trenera, ali o Zvezdi se priča kao o nečemu uzvišenom i to je u malim dečjim glavama veliki motiv i izazov da budu primećeni i da se pokažu u najboljem svetlu. Moj Luka je počeo da trenira kad je imao pet godina, sada mu je sedam… Biće on dedina igračina – ponosno će Petar Bulić.

I mali Luka je dao prvu izjavu za „Vesti”:

– Volim fudbal i Zvezdu, želeo bih da me pozovu, pa da zaigram na Zvezdinom stadionu!
Zamolili smo i Nikolu Jelića, glavnog trenera omladinske škole Crvene zvezde, za prve utiske o dočeku i radu kampa u Sidneju, kao i da nam otkrije kakva je strategija beogradskog kluba u daljem radu sa ovdašnjim talentima.

– Fudbalski klub iz Boniriga i Crvena zvezda ove godine prvi put organizuju fudbalski kamp „Ostvari svoje snove, budi Zvezdina zvezda”. Naš klub je širom organizovao kampove. Posle Beograda, Beča, Amerike, Kanade… evo sada smo i u Australiji, da bismo radili sa talentovanom decom, izvršili selekciju i pozvali najbolje da dođu u Beograd na dalja testiranja, kaljenje i rad po Zvezdinim metodama – rekao nam je Nikola Jelić.

MILAN ŠUŠAK NEDVOSMISLEN: Naći ćemo novog Degeneka

Milan Šušak, jedan od organizatora dolaska Zvezdinih trenera u Australiju, rekao nam je da je ovaj kamp zamišljen i organizovan drugačije od drugih.

– Želimo našim igračima da pružimo šansu. Koordinator kampa Nikola Jelić i Zvezdini treneri će na licu mesta proceniti da li imamo talentovanu decu, pa će neki od njih na leto biti u prilici da odu u Beograd i postanu igrači Crvene zvezde, baš kao što je to postao Miloš Degenek.

Šušak ističe da naša deca imaju talenat, ali da je rad ključni faktor uspeha.
– I sam sam bio profesionalni fudbaler i dobro znam koliko su moji roditelji ulagali svog vremena i sredstava da bih došao do cilja. Talenat jeste potreban, ali mora mnogo da se radi i trenira.

Najbolji idu u Beograd

Treneri i organizatori su održali i informativni sastanak sa roditeljima dece i dali im uputstva i potrebna objašnjenja.

Rad Zvezdinog kampa u Bonirigu biće završen danas (subota) u popodnevnim satima, nakon čega je planirana zajednička večera u restoranu „Madera”, kad će se objaviti i imena dece izabrane da učestvuju u završnom kampu u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here