Fudbaleri Crvene zvezde pobedom od 5:0 nad timom Evrope iz Gibraltara, započeli su svoj ovosezonski put u Ligu šampiona, koji je, zahvaljujući dobrim i povoljnim rezultatima, dodatno olakšan. 

Naime, činjenica je da su crveno-beli pretrpeli drastične promene poslednjih nekoliko meseci. Trenera Vladana Milojevića zamenio je Dejan Stanković, a samim tim, i izgled tima, nije više isti. Stanković je, kao legenda Zvezde, seo na klupu i uveo brojne novine koje, za sada, i te kako, daju rezultate, što se u goleadi protiv tima sa Gibraltara i videlo.

Uz to, još jedno iznenađenje, poput izbacivanja Astane iz prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona ili pobeda Bajerna nad Lionom u drugom polufinalu koje se igra u sredu, biće dovoljni Crvenoj zvezdi da zvanično stekne status povlašćenog tima u 3. kolu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Naravno, i pod uslovom da u drugom kolu bude bolja od pobednika duela Dinamo Tbilisi – Tirana, koji se igra u sredu u Gruziji.

Samim tim, na žrebu za treće kolo koji je na programu 31. avgusta, srpski tim će biti u grupi povlašćenih timova zajedno sa Seltikom, Dinamom iz Zagreba, Ludogorecom i Jang Bojsom, a za potencijalne rivale će imati Karabag, Legiju, Makabi Tel Aviv, Molde i Sarajevo, ako i oni ostvare pobede u svojim mečevima.

Ono što je sigurno, Zvezda je dobrim rezultatima u Evropi proteklih sezona obezbedila dobru poziciju zbog klupskog koficijenta koji je presudan.

Tako, dovoljno je samo da Lion ne bude šampion Evrope i Zvezda je ponovo na “vratima” Lige šampiona.

Podsetimo, trijumf u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona garantovao bi Zvezdi jesen u grupnoj fazi Lige Evrope. Naravno, ukoliko bi u plej-ofu bila zaustavljena u pohodu na Ligu šampiona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here