Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela prokomentarisao je planove crveno-belih za naredni prelazni rok.

Zvezda je odbranila titulu, pa se fokusira na formiranje tima koji će pokušati da izbori treći uzastopni plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

– Ovaj prelazni rok će biti drugačiji od svih zbog toga što nemam jasnu situaciju kada počinju kvalifikacije i uopšte prelazni rok. Razgovarao sam sa Terzićem. U narednom periodu bismo trebali da imamo drugačiji pristup kada je u pitanju struktura igrača. Koliko bi igrača trebalo da su stranci, koliko domaći igrači. Nije još donesena definitivna odluka – rekao je Mrkela gostujuću na TV Arenasport.

– Voleo bih da je situacija u našem fudbalu drugačija, ali najveći deo prihoda se ostvaruje prodajom igrača. Mi svake godine moramo da prodajemo najbolje igrače. Imali smo konkretne ponude pred kraj preleznog roka za Njegoša Petrovića krajem februara. Imali smo i pre neki dan ponudu za Matea Garsiju. On je fudbaler Zvezde i time što je Zvezda odbila ponuda jasno govori kakav je njegov status u Zvezdi.

Mediji poslednjih nedelja “dovode” brojne igrače na “Rajka Mitića”.

– Većina natpisa ne odgovara istini. Brandao? To ime mi ništa ne znači. Tedić? Nije realno! Da se razumemo, Tedić je odličan igrač i voleo bih da ga vidim u Zvezdi, ali on je igrač Mančester sitija i ta priča je nerealna. Igrači koji su na skeneru Zvezde su najbolji igrači iz lige. Ti igrači u poslednjoj godini su doneli Zvezdi fantastiče stvari. Tu mislim na Alesku Vukanovića koji je dao gol Jang Bojsu i Partizanu. Tu je i Vulić. Jedan od prioriteta Zvezde jesu igrači iz naše lige – naglasio je Mrkela.

Mrkela je priznao da je klub napravio grešku angažovanjem prevelikog broja stranih igrača.

– Doveli smo igrače koji mogu da donesu rezultat i zbog toga smo odlično odradili prelazni rok. Oni su doneli titulu i Ligu šampiona. Međutim, pojedini nisu ostavili utisak kakav smo očekivali, nije lako doći u Zvezdu i ispuniti očekivanja. Od nekih smo tražili previše, kasnije su ušli u krizu. Najveća greška je što smo doveli veliki broj stranaca, jer smo ih imali osam, a samo četvorica su mogla na teren. Tako nisu uspevali da podižu formu i imaju kontinuitet igara – zaključio je Mrkela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here