MN Press
FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde na pola su puta u grupnoj fazi Lige Evrope i imaju lepu priliku da dođu do osmine finala, u koju direktno vodi prvo mesto.

Uvođenje Lige konferencija promenilo je sistem takmičenja u Ligi Evrope, pa prvoplasirani timovi iz grupne faze idu direktno u osminu finala, ranije se išlo u šesnaestinu finala u koju će sada drugoplasirani.

Trećeplasirani imaju utešni odlazak u nokaut fazu Lige konferencija i sve je izvesnije da će tu bitku voditi Midtjiland i Ludogorec.

Iskristalisao se vrh tabele i Zvezda je prevazišla očekivanja protiv favorizovane Brage koju je pobedila u Beogradu, zatim je desetkovana odnela trijumf Ludogorecu u Bugarskoj, pa je usledio remi sa Dancima.

Ima Zvezda za čime da žali čak i u Danskoj, imala je 1:0 u džepu golom Mirka Ivanića i pored defanzivnije partije, na kraju je Midtjiland iščupao remi i sačuvao sebi teoretsku nadu za dalji plasman.

Sve je ipak na Zvezdi, koja ima dve utakmice kod kuće, prvo protiv Danaca, zatim i protiv Bugara.

Tim Dejana Stankovića ima priliku da sa dve pobede osigura dalji plasman i pre poslednjeg kola, u slučaju da Braga kiksne.

Rasplet je takav da Midtjiland posle Zvezde čeka Bragu i to može biti mina za Portugalce.

Brage je gubila od Danaca na svom terenu dugo, od 19. do 55. minutu i tek u 62. je Horta postigao pogodak za preokret, da bi u 95. minutu Galeno postavio konačan rezultat od 3:1.

Pokazali su se Danci kao sjajan takmičar i ima istine u rečima njihovog trenera da ih sreća nije pogledala u prve tri utakmice, pa će za Zvezdu već naredni meč biti krucijalan, kako bi se sprečilo vraćanje Danaca u igru za dalji plasman.

Podsećanja radi, Zvezda je u mandatu Vladana Milojevića igrala šesnaestinu finala protiv CSKA, Dejan Stanković je u prošloj sezoni neporažen ispao od Milana, italijanski klub je sa 1:1 i 2:2 otišao dalje zbog gola više u gostima.

Zvezda bi kao prvoplasirana u F grupi preskočila uvodnu nokaut utakmicu i odluka će pasti 4 i 25. novembra, odnosno 9. decembra.

U šesnaestinu finala dolazi osam ekipa koje su trećeplasirane u Ligi šampiona, te pozicije trenutno drže Briž, Porto, Sporting, Inter, Barselona, Viljareal, Lil i Zenit.

Primera radi, Barselona je u krizi i doživela je debakl od Benfike sa 3:0, pa je portugalska ekipa druga u grupi koju predvodi Bajern surovom dominacijom. Katalonci su treći i ukoliko ne naprave preokret u grupi, skliznuće u šesnaestinu finala Lige Evrope, koju Zvezda može da izbegne ako ne bude drugoplasirana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here