Foto: MN Press
Aleksandar Katai

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Mladost iz Lučana, kao gosti sa 5:1 u 17. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je tokom većeg dela meča diktirala ritam i imala terensku incijativu, ali je prva primila gol i onda bila mnogo konkretnija u drugom poluvremenu kada je postigla četiri gola za 12 minuta.

Na početku utakmice domaći su iznenadili Zvezdu golom Bojovića u 9. minutu. Fudbaler Mladosti dobro je odreagovao posle kornera i doveo svoj tim u prednost već u ranoj fazi.

U 19. minutu još jednom je Kostić spasao gol, kada je odbranio situaciju jedan na jedan sa Njegošem Petrovićem.

U nastavku, Zvezda je imala potpunu inicijativu, pa je u 30. minutu, Katai sa sredine šesnaesterca, posle povratne lopte Bena, postigao gol za izjednačenje.

U drugom poluvremenu Zvezda je u ranoj fazi ovog dela rešila pitanje pobednika.

Tako je u 54. minutu Katai, posle centaršuta Bena, glavom postigao svoj drugi gol. Tek 5 minuta kasnije već je bilo i 3-1. Ovog puta je Katai bio u ulozi asistenta, a strelac je bio Kanga, koji je u svom stilu pogodio šutem iz daljine, čim mu se ukazao prostor. On je gol proslavio podsećanjem na preminulog oca, zbog čije smrti je propustio utakmicu u Kupu sa Inđijom.

Ben je u 61. minutu ponovo asistirao, a strelac je bio Mirko Ivanić, za 4-1. Samo četiri minuta kasnije Katai je postigao novi gol za het-trik za konačnih 5:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here