Beogradski “crveno-beli” savladali kao gosti Olimpijakos s 1:0 u poslednjem kolu u takmičenju po grupama golom Radulovića u 41. minutu.

U poslednjem kolu i Bajern je, takođe u uvertiri za susret glavnih timova, savladao u Minhenu Totenhem (3:0). Tabela B grupe je ovakva: Bajern 13, Zvezda 11, Totenhem 7, Olimpijakos 1.

Podmladak nemačkog velikana se kao pobednik grupe s još sedam najuspešnijih direktno domogao osmine finala, a Zvezdin će se s ostalim drugoplasiranima u baražu ukrstiti s timovima koji su pobednici u državama a to su Šerif (Moldavija), Saragosa (Španija), Midtjiland (Danska), Derbi (Engleska), Porto (Portugalija), Dinamo Kijev (Ukrajina), Rendžers (Škotska) i Ren (Francuska). Ime narednog rivala biće poznato 16. decembra.

Prva ozbiljnija šansa Zvezdi se u Olimpijakosovom trenung-centru ukazala u 27. minutu, kada je odlično odreagovao golman Zvezde Katić. Crveno-beli nisu dugo čekali na gol i do njega su došli u 42. minutu, preko pomenutog Radulovića.

U drugom poluvremenu obe ekipe su imale po nekoliko prilika, ali šanse su se propuštale na obe strane pa su. Olimpijakos je pogodio jednu prečku, a izuzetnom reakcijom Katića sprečeno je iznenađenje u 93. minutu.

Maltene stopostotnu priliku Pantović je imao u 95. minutu, ali se nije najbolje snašao, pa se rezultat nije promenio.

Olimpijakos: Colakis, Keramidas (od 68. Celios), Gocamanidis, Bulari, Martinis, Cavos, Belić (od 61. Neofitidis), Fekas (od 81. Voilis), Liacos (od 81. Entotis), Kacavakis (od 68. Surlis), Nikolis.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić (od 83. Ilić), A. Lukić, Milikić, Pantović, Novaković, Burmaz (od 88. Lazetić), Radulović (od 83. Piplica), Babić (od 90. Pešović).

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here