Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 27.07.2014.
10:33
Beta A

Borovnica: Karadžiću bih dao da vodi državu!

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Ratko Borovnica rekao je postavljanje Dika Advokata za selektora garancija da će reprezentacija za dve godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pokazati koliko vredi.

Tomislav Karadžić
 

Borovnica je za nedeljnik "Kikindske" naveo da će se na šampionatu 2016. godine tek videti rezultati rada bivšeg selektora Siniše Mihajlovića koji je podmladio ekipu.

"To je morao neko da uradi i on je to uradio na sreću našeg fudbala i mi ćemo već na sledećem EP u Francuskoj za dve godine pokazati koliko vredimo. To je slično onome što je Belgija uradila, mi smo praktično uzeli isti model", rekao je Borovnica koji je i predsednik Fudbalskog saveza Vojvodine.

On je kazao da Srbija ima odlične fudbalere, zahvaljujući veoma organizovanom radu sa mlađim kategorijama i dodao da im je potreban trener sa autoritetom koji će ih ukomponovati u ekipu. Borovnica je istakao da je Advokat pravo rešenje za takvu koncepciju.

"Problem s našim trenerima je veliki. Mi smo nekada imali petoricu, šestoricu velikih trenera. Sada nema nijednog. Razlog tome je na prvom mestu kvalitet domaćeg prvenstva. Kada nemaš jako domaće prvenstvo, kada nemaš jake klubove kao nekad, trener nema gde da se iskaže, a potom je teško očekivati da im neko iz Evrope ukaže poverenje. To je veliki problem", naveo je Borovnica.

Ocenio je da problem sa niskim kvalitetom domaće fudbalske lige potiče od toga što je Srbija "neuređena zemlja, u kojoj se ne zna šta je čija imovina".

"Nikako da država uredi tu oblast i da se stadioni koji se nalaze u Subotici, Kikindi ili bilo gde drugde, vrate opštinama, a onda opština može da nađe partnera kojem će dati na upravljanje fudbalski klub", rekao je Borovnica i dodao da konačno treba da se uđe u privatizaciju klubova.

Borovnica je podržao predsednika FSS-a Tomislava Karadžića i rekao da bi mu poverio da vodi državu.

"Lično, kad bi od mene zavisilo, ja bih mu dao da vodi ovu državu i mislim da bi ona krenula u dobrom pravcu. To je privrednik, a mi na žalost u ovoj državi, mislim na vlast, nemamo privrednika. Blic je nedavno objavio da su svi naši ministri koje imamo, kao i predsednik Vlade i predsednik države, svoj staž zaradili na budžetu. Niko od njih u privredi nije zaradio staž, a ko nije radio u privredi, taj nije zaslužio da vodi niti državu, niti opštinu, niti bilo šta", poručio je Ratko Borovnica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.07.2014. 14:49
Dao bih i ja Karadžiću da vodi državu, ali Radovanu Karadžiću. A TomaKaradžića bih postavio ( naimenovao) da vodi ˝državu˝ Hrvatsku.Ništa bi im bio Vukovar i Dubrovnik, on bi ih sredio.
Ponedeljak 28.07.2014. 09:19
Hvala bogu, pa ne možeš!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online