Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.12.2014.
02:52
Vestionline A

Partizanova jesen: Lekcije u Srbiji, packe u Evropi

Đorđe Balašević je pevao "Putuj Evropo", a to bi mogli da pevuše i crno-beli. Utakmicom sa Asterasom završena je i Partizanova polusezona moja bi mogla da se karakteriše kao uspešna u Srbiji, ali porazna u Evropi. Na šest mečeva Lige Evrope, izabranici Marka Nikolića postigli su samo jedan pogodak, i sa dva boda zavšili su sa "fenjerom" u grupi C drugog po rangu evropskog takmičenja.

Fonet
Nemoćan u Evropi: Danko Lazović nije se naigrao pored fudbalera Bešiktaša
 

Uz srpskog vicešampiona samo je Slovan iz Bratislave jednom zatresao mrežu u Ligi Evrope. U mečevima sa Totenhemom, Bešiktašom i Asteresaom videlo se koliko je srpski fudbal svetlosnim godinama daleko i od srednjeg ranga timova Starog kontinenta.

Evropska odiseja Partizana počela je uspešno protiv "ribara" sa Farskih Ostrva. Na drugoj stepenici, crno-beli su se drugu godinu uzastopno okliznuli protiv bugarskog šampiona Ludogoreca. Usledio je plej-of za Ligu Evrope, u kojoj je klub iz Humske bio bolji od azerbejdžanskog Nefčija.

Sledi turbulentni period za klub iz Humske

U Partizanu slede izbori za predsednika. U opticaju su nekoliko imena, a ko će biti naslednik neuspešnog Dragana Đurića, znaće se za desetak dana. Takođe, crno-beli će biti oslabljeni na proleće. Andrija Živković je prodat kiparskom Apolonu, a u inostranstvo se spremaju Stanković i Volkov. Ne bi biilo iznenađenje da još neko od nosilaca igre napuste crno-bele tokom januarskog prelaznog roka.

Počelo je obećavajući u grupnoj fazi Ligi Evrope. U prvom kolu crno-beli su igrali 0:0 sa najzvučnijijm timom u grupi Totenhemom. Doduše, koliko londonske "pevce" zanima ovom takmičenje govori i podatak da su u Beograd stigli sa gotovo rezervnim ekipom, u kojem su bili samo nekoliko fudbalera koji su starteri u Premijer ligi. Taj bod kao da je dao krila crno-belima. A onda je usledio bolan pad – gostovanje u Tripolisu protiv skromnog Asterasa, koji je očitao lekciju Partizanu, 2:0.

Sve lađe su potonule u narednom kolu kada se turski Bešiiktaš prošetao Humskom. Slavili su istanbulski crno-beli 4:0, ali je još koja lopta mogla da završi u mreži Milana Lukača. U revanšu u Turskoj, Saša Marković je postigao jedini gol za Partizan, a naš tim je poražen 2:1. U Londonu je bilo 1:0 za Totenhem, da bi na kraju, Partizan razočarao protiv Asteresa odigravši 0:0 i tako ni na trećem meču na svom stadionu nije uspeo da zatrese mrežu protivnika.

U domaćem prvenstvu, slika Partizana bila je mnogo bolja, jasnija. Posle jesenjeg dela sezone, ima šest bodova više od očajne Zvezde i ako se ne desi neko čudo, izabranici Marka Nikolića vratiće titulu u svoje vitrine.

Podatak da je na 15 mečeva, Partizan postigao čak 38 golova govori o efikasnoj i lepršavoj igri u Jelen Super ligi. Iskočio je prvi strelac lige Petar Škuletić, koji je postigao 14 pogodaka (skoro gol po meču). Odličan je bio i povratnik u nacionalni tim Danko Lazović, koji je devet puta zatreao mreže protivnika. Uz iskusne Ilića i Drinčića na sredini terena, sigurnog Lukača na golu, dobrih rola Grbića, Markovića i Živkovića, Partizan je dominirao u Jelen Super ligi. Pobeđen je večiti rival golom iz slobodnog udarca Nikole Drinčića.

Imao je i Partizan padove, poraz u Jagodini i nerešen ishod u Humskoj protiv OFK Beograda, ali slaba Zvezda i Vojvodina nisu uspeli da ugroze crno-bele na čelu tabele. Uz to, Partizan se plasirao i u polufinale Kupa, gde se sastaje sa Jagodinom, braniocem trofeja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online