Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.07.2015.
10:58 >> 22:08h
Vestionline A

Fudbalski transferi: Đuričiću suđeno Ostrvo, Ramos ipak blizu Junajteda, Maksa u Napoliju?

Prelazni rok u Evropi je sve zanimljiviji, "bombe" su počele da padaju, ali nas "zemljotresi" tek očekuju. Srpskom reprezenetativcu Filipu Đuričiću suđeno je, izgleda, Ostrvo. Milinković Savić svađa Lacio i Fiorentinu. Muskron postao "sigurna kuća" za Srbe. Zlatana Ibrahimovića Italijani vide u Milanu kod Mihajlovića, dok Britanci pišu da će biti novi napadač Mančester Junajteda. Šveđanin bi da zaigra "preko bare". Arsen Venger krenuo u novu ofanzivu na Karima Benzemu. "Vučica" neće "srpsku stenu".

Na portalu VESTIONLINE pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

22.02 - Trener Mančester Junajteda Luj van Gal i dalje je uveren da David de Hea ostaje na "Old Trafordu", odnosno da "đavoli" neće morati da jure novog čuvara mreže.
- Verujem da će De Hea početi sezonu u dresu Junajteda, odnosno da će igrati u prvom kolu protiv Totenhema. To je sve što imam da kažem na ovu temu - naveo je Van Gal.
21.07 - Radio "Marka" bacila je novu "bombu"! Predsednik Reala Florentino Perez pristao je da proda Serhija Ramosa engleskom Mančester Junajtedu i tako usliši želju nezadovoljnom defanzivcu. Mediji bliski Realu navode da je u pitanju sličan scenario kao sa Ikerom Kasiljasom, kojem je Perez stavio do znanja da ga ne želi u klubu.

20.42 - Islandski napadač Alfred Finbogason narednih godinu dana igraće na pozajmici u grčkom šampionu Olimpijakosu, potvrdio je njegov klub Real Sosijedad. Grci će na kraju sezone moći da otkupe njegov ugovor ako budu zadovoljni. Finbogason je prošle sezone dao četiri gola na 27 utakmica. 

20.34 - Felipe Melo vraća se u Italiju. Brazilski vezista i član Galatasaraja postigao je dogovor sa čelnicima milanskog Intera prema kojem bi trebalo da ima godišnju platu od 3,1 milion evra. Naravno, sada preostaje da se čelnici dva kluba dogovore oko visine obeštećenja. Podsetimo, svojevremeno je Juventus za Mela platio Fiorentini sumu od 18.5 miliona evra.

20.17 - Sejdu Dumbija, napadač Rome, veoma je blizu povratka u moskovski CSKA. On je pre samo šest meseci došao u Italiju, ali nije opravdao očekivanja i obeštećenje od 14 miliona evra. Dao je samo dva gola na 14 utakmica za Romu.

19.50 - Kevin Kuranji se vraća u Bundes ligu. Iskusnom napadaču istekao je ugovor sa Dinamom iz Moskve, a njegov novi klub je Hofenhajm. Kako su preneli nemački mediji, bivši član "pancera" potpisaće ugovor na godinu dana. Za Dinamo je u prethodnih pet godina odigrao 123 utakmica i dao 50 golova.

19.37 - Juventus ne odustaje od Giljermea Sikeire i poslao je madridskom Atletiku novu ponudu vrednu 12 miliona evra za brazilskog levog beka. Toj ponudi, kako prenose italijanski mediji, ne može da parira milanski Inter koji je takođe bacio oko na Sikeiru.

19.28 - Lasana Dijara potpisao je ugovor sa Olimpikom iz Marseja do 2017. godine. U karijeri je Igrao za Avr, Čelsi, Arsenal, Portsmut, Real Madrid, Anži i moskovsku Lokomotivu. 
18.16 - Iako ima dosta novca fudbalski klub Monako očigledno je odlučio da prištedi pa je umesto za svakog novog igrača ponaosob ogranizovao zajedničku promociju devetorice novajlija - pred novinare su izašli Tomas Lemar, Far Balulu, Gvido Kariljo, Ivan Kavaleiro, Mario Pašalić, Elder Kosta, Pol Nardi, Stefan el Šaravi i Adama Traore. 
17.51 - Stižu nove vesti iz Napulja. Predsednik kluba Aurelio de Laurentis odustao je od Alesija Romanjolija i, kako navode italijanski mediji, okreće se srpskom fudbaleru iz Torina Nikolu Maksimovića. Napolitanci su spremni da ponude 12 miliona evra, pitanje je da li će to zadovoljiti apetite Torina, a u trci za srpskim fudbalerom je i Milan.
17.27 - Ako je verovati rečima novog trenera Kraljevskog kluba, Rafaela Beniteza, Karim Benzema neće ići nigde. Šef struke madridskog velikana ovu tvrdnju je obelodanio na konferenciji za medije nakon što je Real razbio Mančester Siti u prijateljskom susretu na Internacionalnom kupu šampiona.
17.11 - Reprezentativac Gane Suli Muntari sve je bliži odluci da karijeru nastavi u Al Itihadu iz Saudijske Arabije. Danas je Muntarijev agent u Milanu imao sastanak sa predstavnicima arapskog kluba i dve strane su približile stavove. Navodno, bivši fudbaler Intera, Milana, Udinezea i Portsmuta za dve godine u Al Itihadu zaradiće oko 10 miliona evra.
16.37 - Fenerbahče je prodao i drugog napadača. Pjer Vebo karijeru će nastaviti u ekipi Osmanli, novajliji u Super ligi. Kamerunac je sa klubom iz Ankare potpisao dvogodišnji ugovor. Vebo je za dve i po godine u Feneru odigrao 61 utakmicu i dao 25 golova.
15.55 - Sportski direktor Rome Valter Sabatini odbacio je mogućnost da dovede fudbalera Intera Nemanju Vidić jer je po njegovom mišljenju preskup i star, tvrdi "Mesađero". Srpski defanzivac, koji ima 33 godine, najplaćeniji je igrač milanskog tima sa platom od četiri miliona evra godišnje, što je preveliki ugovor za Romu. 

15.21 - Iako je u drugom planu pored našeg Nemanje Matića, Nigerijac Džon Obi Mikel poručio je da ne namerava da napusti Čelsi.

- Ja želim da ostanem, a i Morinjo želi da ostanem. Sve je jasno - rekao je vezista, koji jeskoro deceniju na "Stamford Bridžu".

15.17 - Vezista Barselone Pedro odlučio je da napusti katalonski klub, pišu španski mediji. Španski reprezentativac želi da igra u prvoj postavi, što je malo verovatnu u Barsi, a kao novi klub najviše se pominje Mančester Junajted, mada je u trku za trofejnim Kataloncem ušao i Liverpul.
15.12 - Izgleda da je završena sapunica oko Marija Gomeza. Turski mediji pišu da će napadač Fiorentine uskoro da postane član Bešiktaša. Navodno, dva kluba su se dogovorila oko obeštećenja i nema smetnje da nekadašnji golgeter Bajerna obuče crno-beli dres istanbulskog kluba.
15.10  - Jedan od najboljih fudbalera u Holandiji, vezista Ajaksa Devi Klasen na meti je Borusije iz Dortmunda. "Milioneri" nude 10.000.000 evra za "lalu".

14.44 - Najbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je da bi voleo da zaigra u nekom klubu iz MLS lige. 

- Apsolutno bih voleo da se oprobam u SAD. To bi bilo sjajno iskustvo pošto je američki fudbal u usponu. Mnogi igrači žele ovde da igraju, možda ne na početku karijere, ali kasnije sigurno. I ja sam jedan od njih, ali ne znam u kom bih timu igrao - rekao je Ibrahimović za "Yahoo Sport". Ibrahimoviću ugovor sa pariskim klubom ističe sledeće godine, ali su se u medijima pojavile spekulacije da želi ovog leta da napusti PSŽ.

13.32 - Nekadašnji fudbaler Liverpula i Vest Hema Stjuart Dauning vratio se u Midlsborou, sa kojim će pokušati da se opet dokopa Premijer lige. 
13.26 - Britanski mediji navode da je menadžer Arsenala Arsen Venger krenuo u novu ofanzivu na Karima Benzemu. Francuz bi bio idealno rešenje u špicu "tobdžija", ali je Real nekoliko puta odbijao ponude Arsenala i Liverpula. Da li će ovaj put škrti Venger da odreši kesu? U londonskom klubu ostaje i Olivije Žiru, koji je potpisao novi ugovor sa osvajačem FA kupa.
13.20 - Jutro nas je sačekala vest da je Fiorentina odustala od angažovanja Sergeja Milinkovića Savića, a sada "Gazeta" navodi da je stvar rešena, da će zlatni "orlić" da potpiše petogodišnji ugovor sa klubom iz Firence, a da će prve sezone u ljubičastom dresu da zarađuje pola miliona evra.

13.16 - Peruanski fudbalski internacionalac Džeferson Farfan prešao je iz Šalkea u Al Džaziru, saopštio je klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prenosi Tanjug. 

- Farfan je potpisao trogodišnji ugovor sa Al Džazirom - navodi se na zvaničnom Tviter nalogu kluba iz Abu Dabija, čija je najveća zvezda Crnogorac Mirko Vučinić. Ugovor koji je potpisao 30-godišnji napadač vredan je sedam miliona evra.

13.14 - Iako je spekulisalo da će Stevan Jovetić da dođe u Inter na jednogodišnnju pozajmicu u Inter iz Mančester Sitija, Crnogorac će ipak ostati na "Đuzepe Meaci" dve sezone, a onda nero-azuri mogu da ga otkupe nekašnjeg golgetera Partizana i Fiorentine za 15.000.000 evra.
12.15 - Supertalentovani Hrvat Alen Halilović tavori u drugom timu Barse. Za nekadašnjeg fudbalera Dinama zainteresovan je Vest Hem. "Čekićare" od ove sezone sa klupe predvodi bivši selektor "kockastih" Slaven Bilić. Halilović je daleko od prvog tima Katalonaca, koji bi mogli da pošalju vezistu na pozajmicu u istočni London.
12.10 - Aston Vila je našla zamenu za Kristijana Bentekea, a to je reprezentativac Gane Džordan Ajev, koji je igrao prošlu sezonu za Lorijen. Klib iz Birmingema platiće Francuzima 11.000.000 evra.
12.00 - Atletiko bi posle Džeksona Martineza mogao da dobije još jedno veliko pojačanje. Iskusni Tijago Mota na pragu je prelaska na "Vinsente Kalderon". Iako je bio na pragu povratka u Inter, Brazilac sa italijanskim pasošem napušta PSŽ i jednom nogom je u Madridu.
11.15 - Opet britanski mediji spekulišu da će Zlatan Ibrahimović da se preseli na "Old Traford". Šveđanin, iako u poznim igračkim godinanama, i dalje je magnet za najbolje klubove. Italijani ga vide u Milanu, Britanci u Mančester Junajtedu. On je zasad još u Parizu, ali je pitanje dana kada će "bomba" da eksplodira.
11.10 - Kevin de Brujne je zvezda prelaznog roka. Volfsburg traži čak 70 miliona evra za Belgijanca. Mančester Siti je najbliži sjajnom vezisti. Nekada je De Brujne bio u Čelsiju, ali se nije snašao, ali je posle toga eksplodirao u redovima "vukova". Žoze Murinjo kaže da ne žali za Belgijancem i da za njega nema mesta na "Stamford Bridžu".
10.48 - Srpski reprezentativac Filip Đuričić nije oduševio u Sautemptonu, u kojem je provoe na šestomesečnoj pozajmici iz Benfike, pa se vratio u Lisabon. Ipak, Obrenovčanin bi mogao opet u Premijer ligu jer su za njega zainteresovani novi članove elite Norič i Bornamaut, pišu britanski mediji.
10.30 - Mladi srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić ponovo je najbliži prelasku u Lacio, pošto je Fiorentina odustala od trke za njegov potpis, prenosi rimska Republika. Kako se navodi, čelnicima Fiorentine nije se dopao Milinkovićev stav po kojem ljubičasti dres može da obuče samo ukoliko ne bude ništa od transfera u Rim, pa su povukli ponudu Genku vrednu 10 miliona evra plus procenat od naredne prodaje. 
10.18 - Poznato je da danas menadžeri vedre i oblače u fudbalu i da od njih zavisi gde će njihovi klijenti da igraju. Ovog leta, poznati menadžer Pini Zahavi kupio je Muskron, a onda doveo svoje "zvezde" čije karijere godinama idu silaznom putanjom. Pročitajte OVDE ko je sve završio u ovom belgijskom superligašu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online