Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 06.07.2014.
12:23
B92 A

Baka Slavnin komšija: Laže, nije bila na jasenu

Priča Baka Slavne iz Obrenovca, koja je provela noći na jasenu, čekajući da je spasu od poplave nasmejala je i rastužila istovremeno celu Srbiju. Međutim, skoro dva meseca kasnije njen komšija, Dragi Marković, kaže da je Slavna celu priču izmislila.

Baka Slavnina toliko živopisno opisuje svoje dogodovštine da mogu da stanu u knjigu
 

"Mene je poplava zatekla u štali, voda je odjednom nagrnula i dok si rekao keks, eto je, dubine, do pojasa, ja nisam htela nikuda iz svoje kuće i dvorišta da bežim, a kada sam videla da mi je kuća već puna vode otrčala sam do senika, popela se na krov, skinula četiri crepa i popela se na stari Jasen. Kad sam se ja njega dohvatila, odmah me je sve prošlo. Ničeg se više nisam bojala iako je voda bila visoka", pričala je svojevremeno Slavna za razne televizije.

Njen komšija, Dragi Marković, kaže da je priča izmišljena, a kao inspiracija poslužila joj je komšinicina anegdota sa drvetom, ali ne jasnom nego nekim manjim.

"Od kako je ja znam, a to je četrdeset godina, ona plasira laži, ali ih je sada medijski isplasirala i debelo naplatila. Ta žena nije bila na jasenu, već na potkrovlju, na kući koja se nalazi u Obrenovcu, i za svo to vreme je komunicirala sa mnom, dok sam stajao na prozoru i čekao pomoć", rekao je komšija.

On objašnjava da je Slavna priču o drvetu čula od Vesne Tešanović koja je, kako kaže, stvarno provela noć na nekom manjem drvetu.

"Tu priču je Slavna čula kada se voda povukla iz dvorišta, od gospođe Vesne Tešanović koja je došla sa svojim sinom i ispričala kako je provela noć na drvetu, ali ne na jasenu, nego na nekom manjem stablu. Slavna je čula i plasirala tu priču, čak je i plasirala priču da smo je mi kao komšije pokrali", završio je Marković.

A sad, da li ćete vi verovati baka Slavni ili komšiji Markoviću, vaš je izbor.

POVEZANE VESTI

Nedelja 06.07.2014. 12:47
E, čekala sam da se razotkrije njena lažna priča. Od samog početka sam njenu priču protumačila ka pinkovsku izmišljtinu.
Ponedeljak 07.07.2014. 16:35
.Колико је онај несретник Слободан Недељковић изгубио жену и 2-год. сина и изигравао хероја из Обреновца, толико је и баба Славна провела на јасену изигравајући Тарзана....!!! ПС: Само што су Чите (мајмуни!) испали многи од нас....вјерујући у први тренутак овим будалаштинама......:-(
Nedelja 06.07.2014. 14:14
Vjerovatno je iz neke politicke stranke.Ali iz koje kad su na vagi isti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online