Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Ponedeljak 30.05.2011.
21:40
Vestionline A

Zašto Tači ima bolji tretman od Mladića?

Problem Srbije jeste što tribunal u Hagu, EU i SAD ne žele suočavanje Ratka Mladića sa zločinom u Srebrenici, nego njegovu unaprijed pripremljenu osudu u kontekstu političkog tumačenja tog zločina - navodi "Glas Rusije."

U Srbiji vlada medijska evroeuforija povodom hapšenja generala Ratka Mladića, koja je u stvari bijeg od realnosti da će priznanje albanske državnosti na Kosovu i Metohiji biti nastavak politike ucena čiji je Mladić bio samo deo - navodi se u komentaru i ocenjuje da je "neumerena evroeuforija medija i priprema naroda na izručenje Ratka Mladića potpuno suprotna atmosferi koja je vladala u Hrvatskoj, kada su njeni generali hapšeni i suđeni".

Već osuđen: Ratko Mladić

''Glas Rusije'' navodi da je Mladić "autentičan oficir i vojnik, za razliku od ljudi kriminalne i plaćeničke prošlosti, kao što je Ante Gotovina, koji su tek u hrvatskoj vojsci stekli oficirski čin i opraštanje starih grehova".

U komentaru se navodi da u "izlaganjima ogromne većine analitičara kroz osuđujuće tonove upućene generalu Mladiću provejava evrooptimizam bez pokrića", te da je "popagandna meta prazan stomak građana, koji nakon nebrojenih i neispunjenih obećanja sada imaju novo svetlo na kraju tunela: u izgledu je nešto malo bolja volja EU".

"Samo država bez dostojanstva može medijski da se miri nad sudbinom generala svoje vojske. Ne bi trebalo to da čini iz najmanje dva razloga: moralnog i praktičnog. Sa moralne strane, Srbija i Republika Srpska dužne su da Ratku Mladiću obezbede odbranu u Hagu i dužne su da ga podrže, kao svog građanina i oficira", navodi "Glas Rusije".

U tekstu se upozorava da će "u praktičnom smislu, hapšenje i ekspresna osuda Ratka Mladića za ratni zločin otvoriti vrata nasilnoj reviziji Parisko-dejtonskog mirovnog ugovora i značiće početak nestajanja Republike Srpske".

"Kada Žoze Manuel Barozo kaže da Hašim Tači ima pravo na pretpostavku nevinosti, a Tači ipak ima bitno drugačiju profesionalnu karijeru od Mladića, niko od srpskih evroentuzijasta ne pita zašto srpski general ne uživa isto pravo", navodi "Glas Rusije".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.05.2011. 21:50
"Само држава без достојанства може медијски да се мири над судбином генерала своје војске" - лепо речено браћо Руси. Одлична анализа
Ponedeljak 30.05.2011. 22:00
Постоји једна муслиманска статистика из 1994.године , у којој се наводи колико људи живи у Сребреници. Пишу да тамо има нешто више од 37 000 становника. Документ је потписао Фахрудин Салиховић, који је тада био председник Председништва Сребренице. Салиховић у истом документу наглашава, да се тај акт не треба давати међународној заједници на увид, јер они имају податке да у Сребреници живи око 45 000 људи. Можда је вама познато, да је после пада Сребренице у Тузли регистровано 35 000 и неколико стотина особа, евакуисаних из Сребренице или оних који су преживели маршруту између тог града и Тузле.
Ponedeljak 30.05.2011. 22:05
SAMO GRADJANI BEZ DOSTOJANSTVA MOGU DA GLASAJU ZA TADICA I OSTALU BAGRU.....KAKVI GRADJANI TAKVA I DRZAVA.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online