Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 14.06.2011.
23:16
Press A

Mladić i Šešelj odigrali partiju šaha

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić konačno se u Sheveningenu susreo sa ostalim haškim optuženicima iz bivše Jugoslavije. Kako piše "Pres" Mladića su srdačno dočekali Veselin Šljivančanin, Nebojša Pavković i Ante Gotovina, a sa Vojislavom Šešeljom je odigrao partiju šaha.

Mladić voli društvene igre

Beogradski advokat i dugogodišnji Mladićev prijatelj Miloš Šaljić, koji je optuženog generala zastupao pred Specijalnim sudom u Beogradu pre njegovog izručenja Haškom tribunalu, otkriva za "Pres RS" da su Mladić i Šešelj imali srdačan susret, posle kojeg je pao i dogovor za partiju šaha.


"Mladić je sa Šešeljem igrao šah, ali ne znam ko je pobedio. Moguće je da su remizirali. U svakom drugom ishodu jedan od njih dvojice bi se, verovatno, na sva usta hvalio pobedom", kaže šaljivo Šaljić.


On ističe da je general Mladić poručio članovima porodice sa kojima se čuo da se relativno dobro oseća posle prebacivanja iz zatvorske bolnice među ostale pritvorenike u Sheveningenu.


"To ne znači da je on dobrog zdravstvenog stanja, ali je nešto bolje u odnosu na ranije. Bivšeg komandanta VRS u pritvoru su pored Šešelja dočekali i pukovnik JNA Veselin Šljivančanin, srpski general Nebojša Pavković i hrvatski general Ante Gotovina. Prema onome što su mi rekli Ratkov sin Darko i supruga Bosiljka Mladić, ostali pritvorenici su lepo dočekali generala, ali nisu mu napravili pitu sirnicu kako su najavili pojedini beogradski mediji. Pavković i Gotovina među pritvorenicima slove za dobre kuvare, pogotovo kada je reč o pitama. Oni će generalu spremiti neki svoj specijalitet", kaže Šaljić.

Svi očekuju specijalitet Ante Gotovine
Šaljić je demantovao ranije navode medija da je Mladić govorio pogrdno o lideru radikala Vojislavu Šešelju i da general razmišljao i o tome da Šešelja uvrsti u svoj tim odbrane.


"U narednih nekoliko dana bi trebalo da bude poznato ko će biti u timu odbrane. Iz razumljivih razloga ne mogu još da otkrivam imena, ali verovatno će među Mladićevim braniocima biti i jedan pravni zastupnik iz RS", kaže Šaljić.


Da među haškim optuženicima vlada nesvakidašnje prijateljstvo tvrdi i jedan od advokata koji je svojevremeno zastupao nekolicinu haških optuženika. On kaže da pri prvim odlascima u Hag, pre skoro deset godina, nije mogao da veruje kakva sloga vlada u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu i da je i sam probao specijalitete pojedinih haških pritvorenika.


"Prvi put sam u Hag otišao 2000. Iako su mi kolege koje su već imale iskustva s Hagom govorile da tamo vlada 'bratstvo i jedinstvo', nisam im verovao. Međutim, veoma brzo sam se uverio da je to istina. Tako su pravi prijatelji postali proustaški nastrojeni Mladen Naletilić-Tuta i lider radikala Vojislav Šešelj", rekao je sagovornik "Presa".


On ističe da je uveren da je general Ratko Mladić naišao na raširene ruke svih haških pritvorenika, dodajući da se nada da će probati specijalitete hrvatskog generala Ante Gotovine.


"Gotovina je izuzetan kuvar. Meni i još nekolicini kolega je spremio izvrsne špagete sa škampima i nadam se da će ih pripremiti i generalu Mladiću", dodao je on.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.06.2011. 23:45
Ови данашњи новинари ми се гаде. Неписмени ретарди и лажови. Једва чекам смену власти па да их гледам како чисте улице.
Sreda 15.06.2011. 02:42
Pozdrav Srpskim junacima.
Sreda 15.06.2011. 11:41
Generale TI CES ZA SRBE UVEK BITI HEROJ I MI TI DUGUJEMO VECNU ZAHVALNOST,NEKA TE BOG CUVA I NEKA TI UVEK BUDE MILOSTIV I NA POMOCI! MNOGI MANASTIRI U SRBIJI SE MOLE ZA TVOJE ZDRAVLJE I SPASENJE!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online