Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 28.06.2011.
01:44 >> 11:12h
Blic, Nezavisne novine A

Paravinja: Kako sam namamio Antoniju Bilić

Kako pišu beogradski mediji, Dragan Paravinja je posle dovođenja u policiju prvo negirao povezanost sa nestankom maloletnice Antonije Bilić, tvrdeći da je sve protiv njega montirano u Srbiji, da bi “omekšao“ posle nekog vremena i priznao da ju je vozio, ali da s njenim nestankom nema ništa. Međutim...

Ispovest: Dragan Paravinja (fotografija u desnom gornjem uglu)
 

Kako piše "EuroBlic", Paravinja je nakon dovođenja u policiju prvo negirao povezanost sa nestankom maloletnice, tvrdeći da je sve protiv njega montirano u Srbiji. Posle nekog vremena, Paravinja je je "omekšao", a onda priznao da je vozio Antoniju Bilić, ali da sa njenim nestankom nema ništa.
 

Kako piše "EuroBlic", posle nekoliko sati ispitivanja on je trebalo da bude poslat na poligrafsko ispitivanje, ali je u jednom trenutku "pukao" i rekao da je devojku silovao, zadavio i bacio u reku Krku, a zatim je nacrtao istražiocima lokaciju gde treba da traže telo.


Banjalučke "Nezavisne novine" prenose kako je Paravinja ispričao kako je 7. juna na raskrsnici puteva Split-Drniš, Drniš-Šibenik pored puta sa njegove leve strane primetio lepu devojku koja je stopirala. Paravinja u svom iskazu datom policiji navodi da je devojku pitao "Hoće li sa njim u Zagreb, na šta je ona odgovorila da hoće u Split".


- Posle toga sam produžio oko 50 metara dalje, okrenuo kamion i vratio se u blizinu devojke. Bila je veoma lepa, pa sam joj se odmah počeo "nabacivati"... - reči su kojima je Paravinja započeo svoju monstruoznu priču.

- Koliko se mogu setiti, prihvatala je sa dozom rezerve moje 'nabacivanje' sve do momenta dok se nismo zaustavili. Razlog mog zaustavljanja ogledao se u tome što sam ja imao nameru preći na njenu stranu sedišta i to na taj način što sam izašao iz kamiona i peške prešao na stranu suvozačevih vrata, gde sam tom prilikom pokušavao devojku smiriti, čak joj nudeći da izađe iz kamiona. Nakon toga, ja ulazim u kamion, dok je devojka za to vreme prešla na mesto vozača i bezuspešno pokušavala otvoriti vozačeva vrata, koja se nisu mogla otvoriti, nakon čega je počela da me psuje i vređa psujući srpsku majku - prenose “Nezavisne“ reči ubice devojke.

- Tokom tih dešavanja samo me uspela nekoliko puta odgurnuti nogom od sebe. Takođe, u jednom momentu je pokušala iz kabine da prođe pored mene i dalje glasno me psujući, da bih ja u tom momentu izgubio živce i jako sam je rukama uhvatio u predelu vrata, ne mogu se setiti koliko dugo sam je držao, nakon čega ona više nije pružala otpor i samo se 'opustila'. Nakon toga, pošto sam bio van sebe, ja se ne mogu setiti da li sam upalio kamion ili je on radio i nastavio sam kretanje prema Solinu, kada sam se nedugo zatim kamionom okrenuo i krenuo u pravcu Zagreba - pirča Paravinja.

Begunac u četiri zemlje


Srbija, Hrvatska, Slovenija i Nemačka držale su osuđenog silovatelja Dragana Paravinju, ali je, ipak, svaki put uspeo da pobegne. On je u Srbiji 2003. pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja, ali je tada pobegao u Hrvatsku.


Tri godine kasnije zbog srpske poternice uhapšen je u Sloveniji, ali se i tamo, uz plaćanje kaucije, uspeo izvući, i nakon toga je pobegao u Hrvatsku.


Paravinju je pre tri godine uhapsila i nemačka policija, ali ga je pustila da se vrati u Hrvatsku, umesto da ga izruči Srbiji. Da li će nakon hapšenja biti izručen Srbiji ili Hrvatskoj, jer ima državljanstvo te dve zemlje, pitanje je na koje za sada niko ne daje odgovor.

Kamiondžija je u daljoj ispovesti, tokom koje je čas plakao, a čas bio miran, policiji priznao dalji put koji je obavio kako bi se rešio tela beživotne nesrećne devojke.


- Nakon što sam devojku prebacio na zadnje sedište tj. krevet u kabini, kamionom krećem od Drniša prema Kistanju. Na dionici puta prema Kistanju na jednom od tri mosta na reci Krki, ja sam mahinalno zaustavio kamion, te sam ušao na mesto suvozača, odakle sam s kreveta iz kabine iznio devojku te je poneo prema ogradi navedenog mosta. Pošto je ograda bila izuzetno niska, ja sam devojku samo spustio iza ograde, ali nisam siguran da li je telo ušlo u vodu ili se zaustavilo negde na obali. Ne mogu se setiti koliko je sati tada bilo – priseća se ubica.
 

Paravinja se potom uputio prema Ogulinu i na jednom od usputnih odmarališta je, kako kaže, u jedan od kontejnera bacio devojkinu torbu i nastavio dalje kretanje.

Za suprugu mrtav

Tokom ispitivanja Paravinje u banjalučkoj policiji bila je njegova supruga Milijana. Ona je nakon saslušanja poručila da "više ne želi nikada da ga vidi i da je Dragan za nju mrtav".

- Sve što sada želim jeste da živim sa svojom decom na miru - poručila je uplakana Milijana, koja je tokom policisjke potrage za njenim suprugom bila privedena.


Kako je potvrđeno u policiji, tahograf u kamionu, koji je posle hapšenja nađen u džepu Paravinje bio je lažan, a silovatelj je na ovaj način želeo da zavara istražioce navodeći ih na pogrešan trag.
 

Da li je Paravinju čuvala Hrvatska?

 

Zanimljivo je i da su se u Banjaluci mogle čuti priče kako je Paravinju u njegovim nedelima godinama štitila Hrvatska, kojoj je, navodno, Dragan dao mnogo podataka vezanih za zločine na Ovčari, postavši tako svedok u kasnijim procesima.

 

- Hrvatska je znala da Dragan Paravinja živi u Hrvatskoj, pošto je u Srbiji osuđen za silovanje, ali on nije izručen 2007. jer je državljanin Hrvatske, čiji ga ustav štiti od izručenja - rekao je portparol MUP Hrvatske Krunoslav Borovec.

 

Paravinja ima državljanstvo Hrvatske i Srbije, ali ne i BiH, pa bi se narednih dana moglo odlučivati i o njegovoj ekstradiciji.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.06.2011. 02:29
Sve ubice posebno poremecene zlocince ne treba da stiti nikakav zakon od izrucenja zemlji koja ga trazi zbog DOKAZANOG zlocina i koji je osudjen za silovanja. Da je ovaj monstrum izrucen Srbiji koja je poslala poternicu za njim nebi se desilo da devojka strada. Neka joj je laka zemlja i iskrenuo saucesce porodici ubijene devojke od ovog zlikovca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online