Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 30.06.2011.
09:36
Blic, Press, Vestionline A

Dala im da poljube ikonu, pa ih gurnula u smrt

Anita Stavrić (35) juče pola sata posle ponoći izvukla je iz kreveta Konstantina (2) i Anastaziju (5), dala im da poljube ikonicu i bacila ih sa četvrtog sprata, a onda skočila za njima. Mala Anastazija, koja je jedina preživela, delimično je rekonstruisala događaj posle ukazane pomoći u niškoj bolnici.

Mesto gde su tela pala na beton i hauba automobila ulubljena

Prema prvim informacijama otac je bio u stanu kada se nesreća dogodila, a u tom trenutku je spavao.

Devojčica koje je jedina prežvela, jer je najverovatnije pala na haubu automobila parkiranog ispred terase, posle ukazane pomoći u niškoj bolnici kratko je ispričala da je nju i brata majka izvukla iz kreveta, u kojima su spavali, zatražila da se prekrste i poljube ikonu, a zatim ih bacila sa terase.

Jedan od lekara koji je bio u bolnici kada je devojčica primljenja kaže da je sve vreme dozivala majku, i da je to bio jedan od najgorih momenata u njegovoj karijeri. 

Konstantin, Anastazija i Anita

 "To je nešto najužasnije sa čim sam se sreo tokom svoje dugogodišnje profesionalne karijere. Dete je bilo uplašeno, uznemireno, šokirano. Samo u pidžamici, verovatno tek izvučeno iz kreveta, još nesvesno šta mu se desilo dozivalo je majku. Još sam pod užasnim utiskom tog događaja", rekao je jedan od lekara koji je zbrinuo devojčicu.

Ubiju decu da ih drugi ne povrede

 

Dr Srbobran Miljković, poznati niški neuropsihijatar i psiholog, kaže da samo principijelno može da govori o psihičkom poremećaju koji dovodi do ovakvih tragedija.
"Ne poznajem tu osobu, ali kad majka uradi ovako nešto, onda je to znak da se radi o jako teškom poremećaju, odnosno psihozi. To je psihopatološki fenomen kad obolele osobe imaju halucinacije ili glasove koji joj naređuju: 'Ubij se, ubij svoju decu'... Pošto je materinstvo jak nagon, majke žele da pomognu svojoj deci da ih neko ne bi mučio, pa ubio. Zato odlučuju da odaberu način na koji će njihova deca umreti", objašnjava Miljković.

Podsetimo, u Nišu se desila nezapamćena porodična tragedia kada je 35-godišnja Anita Stavrić sa četvrtog sprata zgrade u kojoj je živela bacila svoje dvoje dece, dvogodišnjeg Konstantina i tri godine stariju Anastaziju, a onda i ona skočila za njima. Dečak i majka su preminuli na licu mesta, dok su lekari Dečje hirurške klinike uspeli da se izbore za život male Anastazije.

Prema priči porodičnih prijatelja i poznanika Anita je pre godinu dana doživela veliki stres, kada je sin preživeo fras prilikom puta u Italiju, gde je radio njen suprug. Dečak je preživeo, ali je posle toga imao čestih zdravstvenih problema, a majka je postala psihički labilna. Međutim, nije se obratila lekarima za stručnu pomoć.

Zbog takvog ponašanja, navodno je njen suprug u stanu spavao u istoj sobi sa jednim detetom. Međutim, pretprošle noći, oba deteta su bila u krevetu sa majkom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.06.2011. 10:26
kad je otac bio upoznat sa njenim psihickim stanjem. tako to ide kada se cuti. a na nesrecu takvih porodica ima, tu su medju nama, pored nas...
Četvrtak 30.06.2011. 09:40
Колико можеш бити јадан новинар па зарађивати на туђој несрећи?
Četvrtak 30.06.2011. 11:16
Kad bi mogao covek nekako da je ozivi ... tuga i jad
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online