Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.08.2011.
09:06 >> 09:30h
Večernje novosti A

Luisovi prijatelji još u neverici

Prijatelji i kolege Ljubiše Stojanovića Luisa i dalje su u šoku posle tragedije koja je u crno zavila dve porodice. U saobraćajnoj nesreći u nedelju rano ujutru, osim poznatog muzičara, život je izgubio i mađarski državljanin Andraš Legradi, pišu beogradski mediji.

Voditelj i član grupe “Flamingosi” Ognjen Amidžić ističe da je Luis bio jedinstven umetnik i čovek. On je sa “Flamingosima” pobedio 2006. na “Beoviziji”, a kasnije nastavio saradnju i na njihovom drugom albumu.

- Luis je bio specifičan - rekao je Amidžić za ''Večernje novosti.

Ljubiša Stojanović Luis

- Sve što je radio postalo je evergrin još za njegovog života, a kamoli sada. Odrastao sam uz njegove hitove “Dunjo moja, “Ne kuni me, ne ruži me majko”, “Dudo” i “Slike u oku”. Nije bio preterano pričljiv, ali je bio čovek posebne energije, jedinstven u svakom smislu - izjavio je on.

Folk pevačica Snežana Đurišić naglašava da je domaća muzička scena izgubila velikog umetnika, koji je za sobom ostavio neizbrisiv trag.

- Bio je umetnik u pravom smislu, izuzetnog talenta i muzičkog obrazovanja. Mada je ostavio veliki trag u našoj muzici, imao je još mnogo toga da kaže. Poznavala sam ga 30 godina. Pamtiću ga po sjajnim pesmama, druženjima na zajedničkim nastupima i putovanjima, i kao izuzetno pozitivnog čoveka. Nažalost, naš posao je takav, pola života prođe nam u automobilu. Luis je bio izuzetno cenjen i u inostranstvu, gde je dobijao mnogobrojna priznanja, ali to medije nije mnogo interesovalo, a sada kada se dogodila tragedija, svi pišu o tome, ne vodeći računa

Sahrana u Borči

 

Ljubiša Stojanović Luis biće sahranjen u četvrtak u 15 časova na groblju Zbeg u Borči u Beogradu. Iako je su članovi Niškog udruženja zabavne i džez muzike želeli da pevač bude sahranjen u Aleji zaslužih građana, članovi porodice su odustali od te ideje, tako da će čuveni pevač biti sahranjen na lokalnom groblju.

o njegovoj porodici i deci - kazala je Đurišić.

Ana Bekuta tvrdi da se Ljubiša Stojanović muzikom bavio iskreno i sa mnogo ljubavi, što se osećalo u svakoj njegovoj pesmi. Na početku karijere je, kaže, na nastupima često pevala njegove pesme, a omiljena joj je “Slike u oku”.

- Luis je bio izuzetan umetnik, vredan svakog poštovanja -kazala je Bekuta. - Govorio mi je da sam mu omiljena pevačica. Sretali smo se uglavnom na nastupima, retko kad privatno. Bio je tih i povučen, ali uvek pun topline i ljubavi za svakoga. Nikad od njega niste mogli da čujete ništa ružno. Poslednji put smo se sreli pre nedelju dana na jednom privatnom druženju, gde je pevao - rekla je pevačica.

Luisova pogibija duboko je potresla i njegovog dugogodišnjeg prijatelja Zvonimira Šimuneca, sa kojim je drugovao od vojničkih dana i koji ga je svojevremeno nagovorio da snimi album.

- Davne 1979. na pisti zagrebačkog vojnog aerodroma “Pleso”, zgureni u sivomaslinastim šinjelima, preplašeni neizvesnošću pred nama, slučajno smo se pogledali - priseća se Šimunec.

- Zbog guste magle nije se videlo ko je očajniji. “Bato, da se prijavimo u garnizonski orkestar? Ti nešto drljaj po klavijaturama, a ja ću da pevam. Slušaj ovu pesmu”, rekao je Luis dok smo kretali ka spavaonama. Počeo je tiho da pevuši: “Ne kuni me, ne ruži me majko”. Samo godinu dana kasnije, u tada neprikosnovenoj beogradskoj “Euridiki”, ubedio sam ga da se mane Bensona, soula i džeza i da snimi “onu vojničku” pesmu. Narednih tridesetak godina nikada nije propustio priliku da mi kaže: “Bato, bio si u pravu za pesmu, ali soul i džez su u svakoj noti”. Putuj, Lule, dragi prijatelju - izjavio je Šimunec za beogradski list.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online