Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 05.08.2012.
09:09
Vesti A

Radovanov savetnik ubio čoveka

Bivši savetnik Radovana Karadžića i "četnički vojvoda" Jovan - Joja Tintor (61) u Banji Vrujci kod Valjeva hicima iz pištolja ubio je Branka Petrovića (50).

Jovan Tintor, zvani Vojvoda Joja mazao se blatom i pucao u Branka Petrovića koji mu je dobacivao, pa pobegao sav kaljav
 



Ubistvu je prethodila svađa, nakon koje je Tintor iz prtljažnika kola uzeo pištolj i ispalio dva metka u glavu i grudi Petrovića, te potom pobegao automobilom.
Motivi zločina još su nejasni, a prema jednoj verziji Tintor se u blizini kioska Ravnogorac mazao lekovitim banjskim blatom. Petrović, koji je sedeo na terasi lokala, tada je počeo da mu dobacuje.

Pominjan u Hagu


Svedok koji je početkom juna 1992. bio zarobljen u selu Ahatovići u sarajevskoj opštini Novi grad tvrdio je, svedočeći u Hagu protiv Karadžića, da je srpskim vojnicima koji su zauzeli selo komandovao Jovan Tintor. Prema njegovim rečima, od tridesetak zarobljenih muslimanskih muškaraca, 15 je odmah ubijeno, a ostali su prebačeni u Rajlovac i zatvoreni u napuštene tankove za gorivo, gde su držani pod nehumanim uslovima i prebijani, a dvojica su i umrla od batina.

- Šta se mažeš tim blatom. Misliš da će ti blato pomoći, pitao je Tintora nesrećni Petrović, izjavili su očevici.


Tintor je, prema njihovim rečima, sav blatnjav izašao iz kanala, uzeo pištolj i pucao na Petrovića.


Prema drugoj verziji ubistvu su prethodile uvrede na račun Tintorove porodice, a ubica je posle zločina sav blatnjav seo u džip i otišao. Prema nezvaničnim informacijama, policija je na tragu Tintoru koji se posle rata u Bosni i Hercegovini skrasio u Kadinoj Luci u opštini Ljig.


Za vreme rata vojvoda Joja, kako su ga zvali u Republici Srpskoj, bio je blizak ratnom rukovodstvu na Palama, a prema nezvaničnim informacijama objavljenim u medijima bio je i finansijer Srpske demokratske stranke Radovana Karadžića, kojoj je poklonio 250.000 maraka i blindirani džip. Pre rata u Bosni bio je moler i kafedžija. Poslednjih godina se, prema rečima njegovih ratnih saboraca, vratio se molerskom poslu.


Posle rata Tintor je bio aktivan među četnicima na Ravnoj gori, a držao je i četnički klub u Kadinoj Luci. Njegovo ime pominjalo se i prilikom iznošenja dokaza protiv haškog optuženika Radovana Karadžića.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.08.2012. 12:59
Svako danas sebe zove četničkim vojvodom!
Nedelja 05.08.2012. 18:16
sve su to djeca od goreg oca.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online