Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 09.08.2012.
00:11
Večernje novosti A

Peranović: Ubio sam!

Protojerej Branislav Peranović (54), osumnjičen za ubistvo štićenika Centra za odvikavanje od droge "Sretenje" Nebojše Zarupca (39), posle zločina nije pozvao policiju, kako je prvobitno saopšteno, već je telefonirao policajcu koga lično poznaje i doslovce mu rekao: "Ubio sam!", pišu beogradske "Večernje novosti".

Branislav Peranović priznao zločin policajcu kojeg je pozvao telefonom
 

Taj policajac je odmah alarmirao lokalnu stanicu i pozvao istražnog sudiju.


U prvom saslušanju, uoči određivanja policijskog zadržavanja do 48 sati, Peranović je priznao da je "momka kažnjavao" i da je njemu "tom prilikom pozlilo". Još je rekao da je nakon toga "otišao na sprat kuće". Posle toga je zaćutao.


- U ovom trenutku nema informacija o tome da li je u takozvanoj kapeli u pomoćnoj kući, gde se desio zločin, bio prisutan još neko od štićenika Centra. U okviru tog kompleksa u Jadranskoj Lešnici živi i popova supruga, a bračni par ima dve kćeri i dva sina. Takođe, kao obezbeđenje i pomoć na imanju su angažovani i bivši, izlečeni narkomani koji se nikada nisu odvojili od Peranovića - rekao je izvor "Večernjih novosti", inače blizak istrazi.
 

Pročitajte još:

* Pop iz Crne Reke ubio štićenika!

* Majka ubijenog štićenika: Neću da mu odem ni na sahranu

* "Radio je posao umesto države i policije, a sad ga napadaju"

Istraga smatra da bi njihov iskaz bio dobrodošao u rasvetljavanju događaja. A baš Peranovićevi pomoćnici - više istetoviranih momaka ošišanih "do kože", sa uređajima za komunikaciju iza uha i tamnim naočarima, nisu dozvolili novinarima prilaz porodici prvog dana posle zločina.


U sredu je, inače, kuća u Jadranskoj Lešnici bila prazna, bez znakova života, sa poštanskim sandučetom iz kojeg nije pokupljena dnevna pošta... Ispražnjeni su bili čak i boksovi za pse, a vrata na kapeli širom otvorena. Videlo se da je preko iznetih stvari prebačeno ćebe.


Bilo je tu i zvono, kao crkveno, ali mnogo manje. Peranović ga je koristio prilikom bogosluženja, na koje su štićenici dolazili pešice, šumskim putem, iz pet kilometara udaljenog Centra u susednom selu Joševa.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.08.2012. 00:44
sad ce ga lece asovom i lopatom u zatvoru
Četvrtak 09.08.2012. 08:21
Ubio je čoveka. Tačka. Po čemu je Peranović vredniji od ubijene osobe? Da li Peranovića Bog više voli?
Četvrtak 09.08.2012. 05:59
Peranovic je pozvao policiju . Tacka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online