Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 11.12.2010.
02:09
blic.rs A

Lov na Mladića predvodi Tadićev savetnik

Šef kabineta predsednika Srbije Miodrag Rakić predvodi tim koji traga za Ratkom Mladićem, otkriva “Vikiliks“, navodeći i da je Rakić putovao u Moskvu i tražio od Nikolaja Patruševa, ruskog savetnika za nacionalnu bezbednost, odgovor na pitanje da li Rusi pomažu Ratku Mladiću.

Miodrag Rakić, čovek koji po Srbiji i svetu juri informacije o Mladiću
 

Kako piše beogradski "Blic", Miodrag Rakić je davao Bramercu sve potrebne informacije prilikom poseta Beogradu. U depeši 399, pod nazivom ”lov srpske Vlade na Mladića”od 6. maja 2009. pod oznakom “strogo poverljivo”, piše:


“Dejan Mihov, šef beogradske kancelarije Međunarodnog suda za ratne zločine (ICTY), rekao nam je 5. maja 2009. da smatra da Srbija veoma aktivno traga za Mladićem. Sadašnja Vlada sarađuje sa sudom, što je velika promena u odnosu na prošlost. Mihov je izjavio da BIA i VBA sada rade zajedno i podržavaju jedna drugu. Mihov je dodao da prisustvuje nedeljnim sastancima Akcionog tima kao posmatrač i da dobija detaljne operativne informacije i planove u vezi sa potragom za oba begunca. Mihov je takođe rekao da sastancima Akcionog tima, kojima zvanično predsedavaju Rasim Ljajić i tužilac Vladimir Vukčević, zapravo rukovodi Miki Rakić, šef predsednikovog kabineta i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, što je snažan nagoveštaj da je potraga za Mladićem lični prioritet predsednika Tadića. Mihov je izjavio da je Rakić davao Bramercu sve potrebne informacije prilikom svake njegove posete i da je isto tako tražio Bramercovu pomoć za dobijanje dodatnih obaveštajnih podataka od SAD. Mihov je bio impresioniran time što Akcioni tim podjednako energično traga za Hadžićem, iako bi Srbija imala mnogo više koristi od hvatanja Mladića“.


Nije izvesno, ali “Rusija zna više o Mladiću od nas“

Sam Rakić, prema objavljenim depešama u britanskom „Gardijanu“. izneo je sledeću sumnju:


- Rusija možda skriva ključne informacije o tome gde se krije Mladić.

U jednoj od depeša iz Američke ambasade u Beogradu, koju je u Vašington uputila otpravnica poslova Dženifer Braš, navedeno je da je Rakić 25. avgusta 2009. godine Brašovoj kazao da se Mladić krije negde u Srbiji i dodao da mu u skrivanju pomažu “strani izvori”. Brašova piše da je Rakić u zavijenoj formi naveo da Moskva ima bolje informacije od srpske Vlade u vezi sa Mladićem.


- Rusija nije izlazila u susret zahtevima Srbije za pomoć u lociranju Ratka Mladića - prenela je Brašova Rakićeve reči.


Ona je navela da je Tadić planirao da pitanje Mladića pokrene u razgovoru sa Dmitrijem Medvedevim, predsednikom Rusije, tokom njegove posete Beogradu prošle godine.

POVEZANE VESTI

Subota 11.12.2010. 08:46
Gle koji podbradak, ko Stane Dolanc.
Subota 11.12.2010. 11:38
Ako ovaj vepar ne uhvati Generala-niko nece !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online