Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Nedelja 19.12.2010.
00:07
Vestionline A

Tadić ponovo predsednik DS-a, Jeremić ostao ''kratkih rukava''

Delegati 14. Izborne skupštine Demokratske stranke (DS) večeras su treći put uzastopno izabrali Borisa Tadića za predsednika stranke i pet potpredsednika: Dušana Petrovića, Dragana Đilasa, Bojana Pajtića, Jelenu Trivan i Dragana Šutanovca, dok Vuk Jeremić nije dobio potreban broj glasova.

Boris Tadić dobio je 2.543 glasa, a u glasanju za potpredsednike, najviše glasova dobio je Đilas - 1.725, slede Petrović sa 1.607, Pajtić sa 1.535, Šutanovac sa 1.421 i Trivan sa 1.138 glasova, dok je Jeremić dobio 981 glas, prenose beogradski mediji.

Novi stari predsednik: Boris Tadić
 


Na Izbornoj skupštini u "Sava" Centru bilo je prisutno 2.744 verifikovana delegata DS.
 

Demokratska stranka je danas prvi put u izboru funkcionera partije iskoristila elektronski sistem glasanja. Prema rečima kandidata za potpredsednika DS Bojana Pajtića, elektronski sistem je u jednom trenutku pao, pa je glasanje nastavljeno glasačkim listićima.

Ništa od mesta potpredsednika DS-a: Vuk Jeremić
 

"Radi se o potpuno novom sistemu glasanja, elektronskom glasanju, ali desi se da sistemi, kada je nešto novo i kada se dešava prvi put, padnu", objasnio je Pajtić.

Prema njegovim rečima, važno je da je glasanje obavljeno demokratski, da postoji tajnost glasanja i da regularnost ne može da bude sporna.

Novi sistem glasanja funkcionisao je tako što su delegati po dolasku u "Sava Centar“ dobili greb-greb karticu sa pin kodom. Kartice su nasumično izabrane, a kod se ukucavao pre glasanja. Samo glasanje je tajno i obavljalo se u oko 80 kabina sa zavesama, koje su izgledale kao biračko mesto na državnim izborima.

Demokrate biraju Glavni i Nadzorni odbor, statutarnu komisiju i rukovodeći kadar - predsednika, potpredsednike i predsedništvo. Ranije danas delegati su za predsednika stranke izabrali Borisa Tadića, koji ji do sada obavljao tu funkciju, a jedini kandidat za predsednika Političkog saveta je Dragoljub Mićunović, koji je i sada na toj funkciji.

Beogradska štampa je u danima pred stranačke izbore DS-a pisala da je vrh stranke tražio od Vuka Jeremića da povuče kandidaturu za potpredsednika, a od Slobodana Homena za člana predsedništva stranke. Jeremić je odbio ultimatum, dok je Slobodan Homen povukao kandidaturu.

Jeremiću je, ukoliko odustane od trke za potpredsednika, bilo ponuđeno članstvo u predsedništvu, a Homenu je zaprećeno da će, ako na današnjoj izbornoj Skupštini bude izabran u predsedništvo, morati da podnese ostavku na mestu državnog sekretara Ministarstva pravde.

Slobodan Homen izjavio je juče da je doneo odluku da povuče kandidaturu za člana predsedništva kako bi svoj maksimum dao na drugoj funkciji.

POVEZANE VESTI

Subota 18.12.2010. 22:19
sistem, kopanje ociju. svadjaju se. na kraju, glasanje kao u vreme tita. da neko ne zajebe.
Subota 18.12.2010. 23:26
Pao je sistem! Pasce ako Bog da i ovaj nenarodni rezim,koji pljacka drzavu i laze ovaj napaceni narod...Kako samo eliminisase Vuka Jeremica! (Mozda im je zato "pao sistem"?) Kako Tadic laze da ce Srbija uci u EU 2016! A kad su smaknuli Milosevica govorilo se o "najkasnije 2006"!!!
Nedelja 19.12.2010. 07:14
ipak se okrece.... tako je i Vuksanovic izleteo iz te sekte kad je pobedio Djindjica, samo mi se cini da ce Jeremic ipak da legne na rudu i ostane u stranci. Samo prosto je neverovatno kakav idiotski scenario je smislio Tadic, ili u mu smislili, povlacenje paralele sa Djindjicem pomocu citata, teatralnog grljenja sa Ruzicom Djindjic i sve stakom i hramanjem pride
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online