Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 28.05.2011.
22:03
Beta A

Vukčević: Uskoro ću nazdraviti s Karlom del Ponte

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da će uskoro nazdraviti s bivšim glavnim tužiocem Haškog tribunala Karlom del Ponte, pošto su dva glavna haška begunca sada u rukama pravde.

Vladimir Vukčević
 

Dve boce vina "kaberne sovinjon" već nekoliko godina se nalaze u kancelariji tužioca i poklon su Karle del Ponte. Ona i Vukčević su obećali jedno drugom da će otvoriti boce kada budu uhapšeni Radovan Karadžić i Ratko Mladić.


"Sada možemo da nazdravimo pravdi", rekao je Vukčević agenciji Frans pres.


"Pozvaću Karlu del Ponte da mi se uskoro pridruži i otvorimo dve boce koje mi je donela davno, da bismo sada nazdravili, pošto je posao završen", rekao je Vukčević i dodao da je bio u iskušenju da otvori jednu bocu posle hapšenja Karadžića i početka suđenja u oktboru 2009. godine.


Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić je uhapšen u Beogradu 21. jula 2008. godine, a nekadašnji vojni lider RS Ratko Mladić 26. maja u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Javnost neće znati kada Mladić ide u Hag

Vekarić je, takođe, izjavio da datum izručenja bivšeg vojnog lidera bosanskih Srba Ratka Mladića Haškom tribunalu neće biti poznat zbog bezbednosnih rizika.


"Datum izručenja se neće znati jer postoje bezbednosni rizici. Mladić može podneti žalbu na izručenje do ponedeljka kada ističe rok, ako to uradi poštom onda moramo da sačekamo još nekoliko dana. Sudsko veće može zasedati naredni dan ili tri dana od isticanja roka (za slučaj da je žalba poslata poštom)", rekao je Vekarić.


Vekarić je rekao da ne želi da komentariše da li će Tužilaštvo Mladiću odobriti da poseti kćerkin grob.

POVEZANE VESTI

Subota 28.05.2011. 22:04
У рак ти се претворило све што једеш и пијеш.
Subota 28.05.2011. 22:29
A cemu nazdravljas Vukcevicu ? Ti bi kao tuzilac trebao da znas da je svako nevin dok se ne dokaze suprotno. Neide Mladic u Hag da bi dokazao nevinost vec da bi vi dokazali njegovu toboz krivicu ! A koliko ja vidim vi ga proglasiste krivim i osudiste a da sudjenje jos uvek nije ni pocelo ! Sto ti Karla nije donela flasu sa likom Hasima Thaqija, Ramusa Haradinaja, Nasera Orica, Ante Gotovine, Fatmira Ljimaja...ili po tebi srpske zrtve nisu vredne pomena ! Stidi se te sede kose i jarece brade !
Subota 28.05.2011. 22:33
Javnost nece znati kad ce general biti isporucen fasistima ali vi cete zato osetiti gnev naroda u jednom danu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online