Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 16.11.2011.
14:26
Vestionline A

Ruma: "Naši" prete blokadom kasarne ako dođu azilanti

Srpski narodni pokret (SNP) "Naši" upozorio je da će blokirati staru vojnu kasarnu u Rumi ukoliko vlast pokuša da azilante iz Banje Koviljače prebaci u tu sremsku opštinu.

Azilanti nepoželjni i u Rumi

"Ukoliko režim zaista odluči da tražioce azila prebaci iz Banje Koviljače u Rumu, SNP 'Naši' će pozvati građane na mirne proteste i blokadu stare vojne kasarne kako bi se sprečilo njihovo useljenje", saopštio je Pokret "Naši" iz Rume.

U saopštenju se navodi da SNP "Naši" razumeju potrebu da se problem građana Banje Koviljače reši, "ali ne svaljivanjem problema na leđa građana Rume".


"Imajući u vidu da su tražioci azila pravili probleme stanovnicima u Banji Koviljači, što je kao posledicu imalo bojkot nastave u osnovnoj školi, neprihvatljivo je da se oni presele u kasarnu koja se nalazi na samo sto metara od Ekonomske škole i Gimnazije u Rumi", navedeno je u saopštenju.

SNP "Naši" navodi da u Rumi vlada velika zabrinutost među stanovništvom od kada se saznalo da su službenici MUP-a i socijalnih službi obilazili vojnu kasarnu kako bi proverili da li je pogodna za smeštaj azilanata.

Protest građana Banje Koviljače organizovan je zbog velikog broja azilanata i imigranata u tom gradu, a nezadovoljstvo je kulminiralio pošto su britansku državljanku, koja je bila u turističkoj poseti ovom mestu, silovala petorica Avganistanaca.

Posle razgovora sa predstavnicima državnih organa, obećano je izmeštanje azilanata i imigranata iz Banje Koviljače u neke od napuštenih kasarni u Srbiji. Pored Rume, azilante i imigrante trebalo bi smestiti u kasarne u Novom Pazaru, Surdulici, Aleksincu i Loznici.

Prema podacima policije iz Loznice, u Banji Koviljači se nalazi više od 2.500 imigranata, dok meštana ima oko 5.500.

Sreda 16.11.2011. 14:48
А зашто је та касарна напуштена? Зашто не служи ономе за шта је предвиђена? Зашто се све више касарна затвара,а оно најсветије,војска,гура у други план? Докле ће Србија стићи са тим ниподаштавањем војске која више од свега заслужује поштовање? Друго,ти азиланти нека потраже помоћ на неком другом месту,Србија није склониште за све и сваког,јер када Србима треба помоћ,нема никог да их се сети.Има ли још неко да се окоми на нас?
Sreda 16.11.2011. 14:48
Najbolje da im Flekavi i Narkoman daju visak stambenog protora da kod njih zive !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online