Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 12.04.2013.
12:52 >> 13:49h
Beta A

DS: Vlada Srbije ugrožava evropski put države

Demokratska stranka (DS) upozorila je Vladu Srbije da "po ko zna koji put ugrožava evropsku budućnost zemlje" i ocenila da je datum za početak pregovora sa EU više nego ikad doveden u pitanje.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov smatra da vlada pokazuje nespremnost i nestručnost da vodi zemlju i navela da nisu samo loši pregovori o Kosovu ugrozili evropsku budućnost.

Vlada pokazuje nespremnost i nestručnost da vodi zemlju: Jerkov
 

"U četvrtom kvartalu 2012. vlada nije ispunila skoro ništa iz evropske agende, vlada i skupština nisu usvojili ni 21 odsto zakona (iz evropske agende) i 36 odsto odredaba, uredbi i pozakonskih akata. Time stranke vladajuće većine pokazuju da ne razumeju suštinu evropske agende", rekla je ona i dodala da se njena stranka uvek zauzimala za usvajanje tih propisa, ne samo zbog pridruživanja EU, već zato što se time vrše neophodne reforme u društvu.

"Srbija će bez toga (usvajanja tih propisa) biti društvo u kom će danas u Novom Sadu, pod izgovorom odbrane od nepostojećeg separatizma, moći da se organizuju stranačke demonstracije, kao i zemlja u kojoj je oslobođen Uroš Mišić i u kojoj ministar ucenjuje opštine da namiri svoju prijateljicu", rekla je Aleksandra Jerkov.

Prema njenim rečima, današnji miting u Novom Sadu je pokušaj da se nasilno dođe na vlast u Vojvodini, kao i da se skrene pažnja građana od suštine problema, odnosno zaustavljanja evropskih integracija i činjenice da se živi sve lošije.

"Pozvali smo i SPS i SNS da preuzmu odgovornost za današnji miting. Te stranke pozvale su ekstremističke organizacije na skup", rekla je Aleksandra Jerkov.

Prema njenim rečima, većina u Skupštini Vojvodine je stabilna a SNS je održavanje mitinga prepoznala kao jedini način da dođe na vlast u Pokrajini.

Politika DS "I Kosovo i Evropa" je davala rezultata

Na pitanje u cemu je razlika između pregovora koje je vodila DS o Kosovu, ona je kazala da je politika DS-a "i Kosovo i Evropa davala rezultata" i navela da je Srbija dobila status kandidata za EU, a nije odustala od građana.

Aleksandra Jerkov je dodala da je DS pregovarala transparentno i uz stalne konsultacije sa parlamentom, dok vlada sada vodi pregovore koji su "obavijeni velom tajne". Prema njenim rečima, Deklaraciju o pravima Vojvodine je usvojila pokrajinska vlada, pa se ne može reći da iza nje stoji samo DS ili predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić, kao što ne stoje ni optužbe da je reč o separatizmu.

POVEZANE VESTI

Petak 12.04.2013. 13:54
Чим су се демократе оволико унервозили значи да ке овај скуп права ствар .БРАВО ЗА ОРГАНИЗАТОРЕ СКУПА
Petak 12.04.2013. 13:12
Samo je piitanje,da li je samo ugrozen "put ka EU" ili opstanak drzave...
Petak 12.04.2013. 15:40
АКО ЈЕ НЕКО УГРОЗИО И УПРОПАСТИО СРБИЈУ НА СВАКОМ МОГУЋЕМ ПУТУ ТО СТЕ ВИ, ПРОДАЛИ СТЕ И УКРАЛИ СВЕ ШТО СТЕ МОГЛИ, КАКО ВАС НИЈЕ СРАМОТА ДА СЕ ВИШЕ ПОЈАВЉУЈЕТЕ У МЕДИЈИМА !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online