Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.01.2014.
02:57
Beta A

Ostavke ako ne puste Ivanovića

Predstavnici Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" zatražili su u ponedeljak kasno uveče, posle sastanka sa regionalnim koordinatorom Euleksa za sever Kosova, da predsednik te organizacije Oliver Ivanović hitno bude pušten na slobodu, najavivši da će odbornici te liste napustiti skupštine opštine na severu Kosova ako se to ne dogodi do utorka.

Osumnjičen u istrazi za ratni zločin: Oliver Ivanović
 


Posle sastanka koji je trajao sat i po, zamenica predsednik Ksenija Božović novinarima je rekla da je razgovor bio kratak i sažet ali da delegacija nije dobila odgovore na pitanja koja su ih interesovala.


"Dobili smo napismeno da je Oliver Ivanović osumnjičen u istrazi za ratni zločin, teško ubistvo počinjeno nakon nekog konflikta", rekla je Božović i dodala da nisu dobili odgovor koje se godine to dešavalo.


Najava mirnih protesta

Ona je zatražila od Euleksa da hitno oslobodi Ivanovića jer on, kako smatra, nije kriv za dela koja mu se stavljaju na teret.
 

Pročitajte još:

* Ivanović priveden zbog ratnog zločina?

* Tužilac zatražio pritvor za Ivanovića!

"Najavili smo im mirne proteste sve dok Ivanović ne bude pušten na slobodu", rekla je Božović i pozvala građane da se mirno raziđu i da čekaju ishod do sutra.


Koordinator Upravljačkog tima za primenu Briselskog sporazuma Ljubomir Marić, koji je prisustvovao razgovorima, rekao je da je potpuno neprihvatljivo za srpsku zajednicu da se na takav način sprovode bilo kakve istrage.


"Dešavaju se istrage koje nemaju osnova, ograničava se pravo Srbima da se brane sa slobode, ograničava im se sve, dok sa drugima to nije slučaj", rekao je on i naglasio da je neprihvatljivo to što međunarodna zajednica radi kada je u pitanju srpska zajednica.


Gradonačelnici sa severa osudili hapšenje

Ispred Euleksovih prostorija u Kosovskoj Mitrovici bili su i gradonačelnici sa severa Kosova i svi su osudili hapšenje Olivera Ivanovića.


Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković je rekao da to hapšenje ima političku konotaciju i da ne doprinosi miru i uspostavljanju vladavine prava.


Predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić zatražio je oslobađanje Ivanovića jer, kako je rekao, "u krhkoj situaciji njegovo hapšenje ne doprinosi miru i stabilnosti", pozivajući građane da ostanu mirni i ne podležu panici.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.01.2014. 08:13
Svi odbornici TAČIJEVE vlasti sa severa kosova treba da se pokriju po ušima i da ćute da nas više ne brukaju,poleteli da budu na ARNAUTSKIM listima očekujući ličnu korist za sebe evo šta ste dobili,ŽELIM svim tim poturicama koji su na bilo kojoj listi za odbornike da svi do žive HAPŠENJA poput OLIVERA.Kolko sam im samo pričao šta nas sve čeka al nije vredelo lično sam Oliveru predočio šta nas čeka a on mi kaže ti si u ZABLUDI živiš u prošlom vremenu , zavrbovan si od Marka Jakšića.Hapšenje Olivera je jasna poruka svim Srbima, a što je još tužnije gledam pripadnike MUPa kako idu ko ovce na solilo u KPS a tvrde da moraju ne moraju jer su dobili neku penziju al im je to malo ONI su sledeć.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online