Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Subota 29.03.2014.
09:23 >> 09:40h
Srna, Politika A

"Rusi i Srbi nisu poslušni majmuni"

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin istakao je da ne treba da se priča da će Rusija u Savetu bezbednosti UN promeniti stav o Kosovu i ocenio da Rusi i Srbi ne mogu da izdaju svoje nacionalne interese, praveći se da su "poslušni majmuni".

Nismo mi kao zapadne sile bombardovali Srbiju i ubili 3.000 ljudi i zagadili zemlju osiromašenim uranijom: Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Beogradu
 

Čepurin je naveo da su Rusi, kao i Srbi, često stradali za pravednost i istinu, zato što nisu bili koristoljubivi i da su često platili visoku cenu, ali da im je ropska psihologija strana.

Čepurin: Rusija je pobednik

Čepurin ocenjuje da je zbog antiruske retorike u drugi plan dospelo to što je Ukrajina na ivici privrednog kolapsa i dodaje da EU nije u stanju da pomogne ni vlastitim partnerima. Čepurin ističe da je Rusija već pobedila i pokazala političku volju i da ima mnogo više saveznika, odnosno de fakto pola sveta, koji nisu podržali rezoluciju u UN, bez obzira na strašan pritisak.

"Kosovo je nezakonito oteto. Kosovo je Srbija", rekao je Čepurin u autorskom tekstu za "Politku", u kojem navodi da su smešne izjave da je Rusija time što se saglasila sa voljom naroda Krima prekršila međunarodno pravo i da mora da bude kažnjena.

On je ocenio da je glasanje u UN o pitanju Krima pokazalo da nije uspeo pokušaj da se Rusija izoluje na međunarodnoj pozornici i da, uprkos pritiscima zapada, skoro polovina od 193 zemlje UN nije podržala rezoluciju o Krimu.

"Šta je to čudovišno Rusija učinila? Da li je ona možda zverski bombardovala Jugoslaviju, moralno, novcem ili grubom silom stimulisala albanske separatiste, da li je ubila više od 3.000 stanovnika Srbije i zagadila zemlju osiromašenim uranijumom?", upitao je Čepurin.

Ruski ambasador pita gde su barem izvinjenja rođacima hiljada nedužnh civila Srbije koji su ubijeni tokom NATO bombardovanja. On je postavio pitanje da li je Rusija okupirala Irak, bez dozvole UN, što je dovelo do pogibije više od milion civila, da li podržava Al Kaidu i druge terorističke grupe koje nastoje da vojno obore legitimu vlast u Siriji i da li je Rusija bombardovala Libiju dok je nije vratila u kameno doba, pretvorivši je u raj za bandite?

Pročitajte još:

Foto: Ilustracija

* Rogozin: Srbi, momčine, nećemo ostati dužni što ne kevćete na nas

* EU: Srbija, sankcije, Rusija... nije vam lako

* Nikolić: Niko nas ne pritiska zbog Krima

* Beograd teraju u rat sa Rusijom

* "Popuju nam o Ukrajini, a priznali su Kosovo"

Čepurin, takođe, pita da li se možda to neviđeno kršenje međunarodnog prava ogleda upravo u tome što je Rusija bez ijednog hica obezbedila slobodno izjašnjavanje naroda Krima, koji je video smrtnu pretnju u novoj nacionalističkoj vlasti Ukrajine i izrazio želju da se vrati u otadžbinu?

POVEZANE VESTI

Subota 29.03.2014. 09:33
Александар Чепурин каже :" Косово је Србија". Конузин каже :" Има ли овде Срба ". Српски народ одговара :"Срби који су се борили за Србију и Српски народ су у затвору у хагу,а у Србију су сада само плаћеници запада ". Браћо Руси, Српски народ жели заједно да живимо са вама тако данас више не малтретира дивљи запад.
Subota 29.03.2014. 09:25
Zato jeste Crna Gora, i to si dobro rekao prije 2 mjeseca sa onim "Majmunska posla!"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online