Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Nedelja 26.10.2014.
15:14
Beta A

“Vučić je sa manirom kockara bacio opkladu, sad neka podnese ostavku“

Poslanik Nove stranke Zoran Živković izjavio je u nedelju da bi premijer Srbije Aleksandar Vučić trebalo da podnese ostavku bez obzira na to da li su podaci o vlasništvu njegovog brata Andreja nad "fantomskom firmom Asomacum" falsifikovani.

Premijer bi trebao da podnese ostavku u svakom slučaju: Zoran Živković
 

"Premijer Vučić je sa manirom kockara za kafanskim stolom bacio opkladu. Ja se nisam kladio. Mislim da je posao poslanika, a i posao premijera, veoma ozbiljna stvar da bi se to potezalo kao klađenje po beogradskim i srpskim kafanama", rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da ne vidi razlog da podnese ostavku, i da se na osnovu podataka Agencije za privredne registre vidi da je "inkriminisana fantomskom firma" registrovana pod imenom, prezimenom i matičnim brojem premijerovog brata, a da u registru kod Narodne banke Srbije stoje podaci o blokadi računa te firme.

"Ili su ti podaci tačni, pa premijer treba da formalizuje svoje stanje i podnese ostvku, a ako se dokaže da je to falsifikat onda je za to kriv Aleksandar Vučić, bivši potpredsednik Vlade i bivši šef biroa za borbu protiv kriminala", rekao je Živković.

Živković dokazao: Izgleda da pada Vlada?

Na pitanje šta misli o najavama o rekonstrukcji Vlade Srbije Živković je odgovorio da je najbolji način za rekonstukcjiu to da premijer podnese ostvaku.

Na pitanje da li se slaže s predlogom za smanjenje iznosa koji političke stranke dobijaju iz državnog budžeta, rekao je da su mnogo veća sredstva koja se crnim i sivim kanalima prelivaju iz javnog sektora u političke partije.

"To se meri sa nekoliko puta većim iznosima od onih koje vladajuće stranke dobijaju iz budžeta", rekao je Živković.

"Podnosim ostavku ako Živković govori istinu"

Premijer Srbije rekao je u petak da će podneti ostavku ukoliko se kao tačna pokaže tvrdnja poslanika Nove stranke Zorana Živkovića da je njegov brat Andrej Vučić vlasnik privatne firme Asomacum, čiji je račun blokiran, zbog duga od oko 22 miliona dinara.

Vučić je takođe zatražio javno izvinjenje od poslanika Živkovića zbog te tvrdnje, ali i ostavku na mesto poslanika, ako se pokaže da ono što je izneo o Andreju Vučiću u Skupštini nije tačno.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.10.2014. 15:15
Oba dvojica ste ista GOVNA,nabijem vas na qrac!!!!!!!!!!!!!!!
Nedelja 26.10.2014. 15:40
Srbija je slepac ovakvi lopovi izdajnici prevaranti šibicari nebi smjeli da dobiju javnu reč a ne da vode državu.
Nedelja 26.10.2014. 15:55
Nema razlike izmedju dva lazova antisrba i bezboznika djon obraza Vucica i Zivkovica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online