Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Utorak 03.03.2015.
18:31
Tanjug A

"Vlada na čelu sa Vučićem radi ono za šta su je građani izabrali"

Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem radi svoj posao i ono za šta su je izabrali građani Srbije na izborima, izjavila je danas potpredsednik Vlade Zorana Mihajlović i naglasila da nema problema u funkcionisanju aktuelne vlade.

Tanjug
Vlada zauzela čvrst reformski kurs: Zorana Mihajlović

- Aktuelna vlada funkcioniše i radi svoj posao i za prethodnu godinu dana ova Vlada je napravila nekoliko iskoraka u reformama, kao što sporazum sa MMF-om i rešavanje pitanja predužeća u restrukturiranju - rekla je Mihajlović za B92.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o formiranju vlade u senci, Mihajlović je rekla da se "o tome i ne razmišlja".

Upitana kakvi su odnosi među koalicionim partnerima SNS-om i SPS-om, Mihajlović je je kazala da se se unutar aktuelne Vlade Srbije razgovara i da svako radi svoj posao.

Kada je reč o tome da li vlada ima podršku elite u društvu, ona je rekla da je ova vlada itekako napadana u proteklom periodu, ali da bez obzira na to, "vlada ima reformski kurs i da sluša glas svih".

Ona je ponovila i da Srbija nije platila ni dinar za savete bivšeg premijera Velike Britanije Tonija Blera.

Govoreći o izdavanju građevinskih dozvola, Mihajlović je rekla da su opštine spremne za njihovo izdavanje za 28 dana.

- Videćemo rezultate za mesec dana i pomoći gde treba - rekla je Mihajlović i dodala da nije odmah za kažnjavanje onih koji ne ispoštuju obaveze iz zakona o planiranju i izgradnji, ali da je za neispunjenje obaveza predviđena prekršajni postupak i krivična prijava.

Ona je napomenula i da je ukinuta besplatna putarina od 1. marta i da se zbog neplaćanja putarina nekih državnih institucija u prethodnom periodu gubilo oko 20 miliona dinara, a to je novac za koji bi mogli da se urede putevi u lokalnim samoupravama.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.03.2015. 22:05
Treba je kresnuti
Utorak 03.03.2015. 20:38
opuste se u svojoj vlasti i slasti,pa izgube kompas,misle da ce vecno tako;.dok ne bupnu o ledinu ledjima,tj dok rulja ne nagrne...tako pre bese jedna gorica gajevic ki ova debelguza na slici..pa desi se narod
Utorak 03.03.2015. 22:28
nešto se ne sećam da je rečeno da će se graditi granica sa KiM (seća li se iko toga još?) ?? Ili da će se prodavati "telekom" (koliko se sećam - po tom pitanju su se spominjali čak i neke krivične prijave protiv bivše vlasti) Uostalom, evo, ako laže koza, ne laže rog : Preduzeća ne vode partijski kadrovi 27. 02. 2015. / Aleksandar Vučić "Koji je to partijski direktor u Srbiji danas? Gde je ta partijska država? Ja znam samo jednog. Direktora EPS-a. Govorim o ovim velikim državnim preduzećima. Koje god preduzeće da uzmete nigde nije partijski čovek!” Premijer o rukovodstvima javnih preduzeća. (TV Pink, 30. 1. 2015. godine)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online