Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 10.09.2015.
11:41
Tanjug A

Albanci s juga Srbije u subotu proglašavaju ZAO!?

Gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa izjavio je za prištinsku KTV da će odluku o osnivanju zajednice albanskih opština u Srbiji, kao odgovor na formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu, doneti Albanski nacionalni savet.

M. Karović
Albanci nastavljaju sa provokacijama, bez obzira na kom delu Srbije se nalaze

Beogradski mediji objavili su ranije da politički predstavnici Albanaca na jugu Srbije nameravaju u subotu da donesu odluku o osnivanju takve zajednice.

Mustafa je za KTV rekao, a preneo prištinski portal Albeu.com., da im takvu mogućnost daje rezolucija Skupštine Kosova, iz maja 2013. godine.

- Imamo podršku Kosova i Albanije pošto nam to garantuju rezolucija Skupštine Kosova i izjava albanskog premijera Edija Rame, koji je u Preševu izjavio da Albanci iz Presevske doline treba da uživaju ista prava kao i Srbi na Kosovu - rekao je gradonačelnik Preševa i dodao da je pravedno da Albanci iz tog dela Srbije sami odlučuju o sebi.

On takođe očekuje da će vlasti Kosova i Albanije podržati i priznati takvu zajednicu kao i da će to kasnije uraditi i međunarodna zajednica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.09.2015. 14:16
znači da može da se očekuje neka žestoka opačina (kao npr. da će da padne neki homoseksualni seks - nezgrapno rečeno) ili nešto još gore, u nekom od "rijaliti" predstava kojima nas truju ovih dana... "sve će to o mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šuš"....
Četvrtak 10.09.2015. 12:39
Да нема Америке сви људи би живели срећни и постојала би Југославија. Слободан Милошевић је укинуо аутономију Косова а онда су Албанци постали већина на Косову. Слободан Милошевић није ништа могао против Америке која је подржала албанску већину. Слободан Милошевић је српски херој! Не нападају Србију због Милошевића него Милошевића због Србије!
Četvrtak 10.09.2015. 12:56
- Imamo podršku Kosova i Albanije pošto nam to garantuju rezolucija Skupštine Kosova i izjava albanskog premijera Edija Rame, koji je u Preševu izjavio da Albanci iz Presevske doline treba da uživaju ista prava kao i Srbi na Kosovu - rekao je gradonačelnik Preševa i dodao da je pravedno da Albanci iz tog dela Srbije sami odlučuju o sebi..............................Pozivanje na ovakvu vrstu prava je je teroristicki akt i ako ih vlast ne sankcionise u ovakvoj vrsti nasilja znaci da je krajnje vreme da se uklone sa vlasti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online