Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
29
Nedelja 27.03.2011.
22:13
Vestionline A

Libijka tvrdi da ju je silovalo 15 Gadafijevih ljudi

Doručak novinarskih ekipa u hotelu u Tripoliju u subotu je naglo prekinut pošto je u salu upala histerična i očajna Libijka željna da svet čuje kako su je vojnici predsednika Muamera Gadafija silovali i tukli.

Pred novinarima optužila Gadafijeve vojnike za silovanje 

Žena je nekontrolisano vrištala, bila raščupana, lica i tela prekrivenih modricama, a na desnom bedru videla se krv. Rekla je da se zove Eman al-Obeidi, govorila je engleski i objasnila da dolazi iz Bengazija. Kako kaže, Gadafijevi vojnici su je na kontrolnoj tački istočno od Tripolija dva dana držali protiv njene volje, a petnaestorica su je silovali.


"Pogledajte šta su mi uradili", vrištala je. "Uništili su mi čast". Pokazala je zglobove na kojima je bilo tragova vezivanja.

Ljudi zaduženi za boravak novinara u hotelu i hotelsko osoblje pokušali su da je ućutkaju i izbace napolje. Jedna konobarica joj je poručila da je "izdajnik", a druga joj je preko glave stavila kaput kako bi je sprečila da dalje priča. Prema rečima novinarke Al Džazire jedna konobarica je izvadila kuhinjski nož.

Silovana žena ubrzo je odvedena u automobil parkiran ispred hotela, posle čega su je odvezli u nepoznatom pravcu. Obezbeđenje je prvo izjavilo da je žena bila pijana, što prema navodima novinara nije istina, a potom i da je psihički bolesna.


Novinari koji su prisustvovali ovoj dramatičnoj sceni u više navrata su pokušali da spreče obezbeđenje da odvede ženu, pri čemu su i sami bili povređeni, a oprema im je razbijena. Uprkos brojnim pitanjima o sudbini Eman al-Obeidi, vlasti nisu želele da komentarišu taj slučaj.

Na kasnijoj konferenciji za štampu koju je održao zamenik ministra spoljnih poslova Libije Kaled Kaim rečeno je kako da je je al-Obeidi pružena "pravna pomoć". Ministar je dodao i da žena nije psihički poremećena, a da će protiv njenih napadača biti podignuta krivična prijava. Novinarima je obećano da će moći da je vide i razgovaraju s njom.

Stranim novinarima u Tripoliju kretanje je strogo ograničeno i smeju da posećuju samo mesta koja im vlasti dozvole, i uvek uz pratnju. Ovo je bio prvi slučaj da je neko od građana prišao novinarima u Tripoliju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 27.03.2011. 22:20
Након што су је бесомучно тукли, силовали 15 пута, уништили част и ко зна шта још, па је потом на изненађење свих пустили, она се крвава, модра, рашчупана, исцепана и хистерична одмах из Бенгазија појавила у Триполију...? Шта их дели, Бранков мост и 5 минута...? Веома занимљиво...
Nedelja 27.03.2011. 22:30
E, da vidim tu zenu koju siluje 15 muskaraca i ona moze da hoda. A, brat bratu, Tripoli-Bengazi...pa, oko 1000 km.
Nedelja 27.03.2011. 22:50
Lepo je smislila, ali nije trebala pijana da upada u hotel i da vristi, "snimajte me eto sta su mi uradili". Radi se o pravnici iz Tobruka koja je radila u Bengaziju pa smislila originalan nacin da dodje do love. Vec se javila njena "familija" kojoj su "Gadafijevi agenti nudili novu kucu i pare samo da ne prica dalje". Inace je ludaca u bolnici na ispitivanju. Vece bi pare zaradila da je "golorukima" rekla kako mogu od Bengazija da se privuku do Tripolija neopazano.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online