Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 18.04.2011.
09:14
Vestionline A

U sukobima u Misrati poginulo 17 ljudi

U sukobima libijskih pobunjenika i snaga Moamera Gadafija u centru Misrate, oko 200 kilometara istočno od Tripolija, poginulo je 17 ljudi, izjavili su jedan radnik nevladine organizacije i jedan opozicioni aktivista.

Ne jenjavaju borbe Gadafijev snaga i pobunjenika za Misratu
 

Prema bolničkim izveštajima na koje se poziva lokalni aktivista Rida al Montaser, u sukobima je poginulo 17 osoba, među kojima su i pobunjenici, a povređeno je 74 ljudi, javio je AP.

Isti bilans saopštio je i neimenovani radnik jedne nevladine organizacije koji je obišao bolnicu u Misrati, gde su eksplozije odjekivale do kasno u noć.

Gadafijeve trupe nekoliko nedelja drže pod opsadom poslednje veliko uporište pobunjenika na zapadu Libije, a danas su se probile do centra grada koji su zasule teškom artiljerijskom vatrom. Prema rečima stanovnika i očevidaca, na meti napada bile su bolnica, luka i stambene četvrti.

"Stanovnici su se navikli na zvuk minobacača i projektila. Snajperisti su i dalje na krovovima visokih zgrada i pucaju na sve što se kreće u centru grada", rekao je jedan žitelj Misrate.

Ranije juče pobunjenici su rekli da su snage libijskog lidera granatirale Misratu i ubile najmanje šest, a ranile 47 ljudi.


Saif Gadafi: Obračun sa teroristima, pa reforme

Sin libijskog lidera Saif al Islam Gadafi izjavio je u intervjuu za "Vašington post" da o reformama u Libiji može biti reči tek pošto še završi obračun sa teroristima.

Saif Gadafi: Moj otac se bori sa teroristima
 

On je rekao da SAD, umesto što napadaju Libiju, treba da joj pomognu u borbi protiv Al Kaide, a kada teroristi budu oterani iz Bengazija i Misrate, doći će vreme za razgovore o nacionalnom pomirenju i demokratiji, pod novim ustavom koji će ulogu Moamera Gadafija svesti na simboličnu.

"Najveći problem su teroristi i naoružana milicija. Kad se jednom njih rešimo, sve će biti rešeno", rekao je Saif Gadafi.

Govoreći na tečnom engleskom i bez savetnika, Saif Gadafi kaže da su protivnici njegovog oca brutalni teroristi i gangsteri, koje predvodi Al Kaida, a koja će se uskoro urušiti zbog unutrašnjih podela.

On je, takođe, dodao da se američki predsednik Barak Obama se pokazao da nije drugačiji od svog prethodnika Džordža Buša i u tom smislu napravio poređenje sa Bušovom tvrdnjom da je irački lider Sadam Husein posedovao oružje za masovno uništenje.

Iako je ranije bilo nagoveštaja da je Saif Gadafi zainteresovan za diplomatsko rešenje krize, njegov ton tokom intervjua, koji je trajao jedan sat, sugeriše da donosioci odluka u Tripoliju ne žure sa traženjem političkog izlaza, konstatuje "Vašington post".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.04.2011. 12:49
Svaka čast Libijo, svaka čast Libijci! Pokazali ste svijetu i domaćim izdajnicima da svoju zemlju neće predati zapadnim fašistima. Živjela Libija, živio Gadafi!
Ponedeljak 18.04.2011. 10:51
Sarkoziju se izgleda noge tresu.......jedan od prvih koji je jurisao na Libiju iz vazduha demonstrirajuci silu odjednom uvodi neke cudne mere koji su van okvira zakona EU......on iz vazduha a braca Libijci ce kulturno pesice da mu usetaju na Place d Concord...odzvonilo i Sarkoziju vratice mu milo za drago samo polako
Ponedeljak 18.04.2011. 09:25
cuj komentar novinara : govori na tecnom engleskom jeziku ? Pa zavrsio je skolu u Britaniji , da je lud morao je da nauci engleski !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online