Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 26.05.2011.
13:51
Srna A

Novi Stros-Kanov "zatvor" vredan 14 miliona dolara

Bivši direktor MMF Dominik Stros-Kan premešten je na novu lokaciju u Njujorku gde će čekati suđenje za seksualno napastvovanje za koje ga tereti 32-godišnja sobarica njujorškog Hotela "Sofitel".

Stros - Kan će biti prebačen u kuću površine 630 metara kvadratnih
 

Domink Stro-Kan preseljen je u vilu u mondenskom delu Tribeka na Menhetnu, koja će biti pod policijskim nadzorom. Bivšem predsedniku MMF-a, optuženom za seksualno zlostavljanje preti zatvor, pogotovo od kad su pronađeni njegovi dnk tragovi na odeći hotelske sobarice.

Poznate ličnosti pred sudom

Odbrana nekih poznatijih imena uspela je u tome, kao kada je Vilijem Kenedi Smit 1991.

oslobođen optužbe da je na svom imanju u Floridi silovao ženu koju je upoznao u noćnom klubu, gde je bio sa ujakom, senatorom Tedom Kenedijem.

 

Smit je rekao da je seks bio uz pristanak, da je bilo neodgovorno s njegove strane što je imao nezaštićeni seks sa ženom koju jedna poznaje, ali da je i ona bila neodgovorna. Porota ga je oslobodila.

 

To nije uspelo bokseru Majku Tajsonu, koji je 1992. osuđen za silovanje 18-godišnje učesnice lokalnog takmičenja za mis. I on je tvrdio da je sve bilo uz pristanak.

 

Tadašnji tužilac Gregori Gerison priznaje da je slučaj bio težak. Poroti je pokazana pokidana odeća žrtve, a medicinski stručnaci su posvedočili da je ona pretrpela unutrašnje povrede koje se ne mogu objasniti dogovornim seksom.

 

Gerison, ipak, smatra da je ključni trenutak bio kada se pred porotom pojavila žrtva - sitna devojka, ispred šampiona teške kategorije. Tajson je u zatvoru proveo tri godine.

 

Tužilac je, tako, morao da odustane od tužbe protiv košarkaša Kobija Brajanta, jer je žena koja je tvrdila da je bila silovana rekla da ne želi da se pojavi na sudu.

Stros-Kan je sinoć napustio staru zgradu u kojoj je boravio od izlaska iz zatvora.

Američki mediji navode da je bivši šef MMF u pratnji policajaca u civilu premešten u lukuznu dvospratnu kuću koja ima tri sobe i četiri kupatila sa ogromnim salonom.

Ukupna povrišina objekta je 630 metara kvadratnih.

Kuća je na listi za prodaju po ceni od oko 14 miliona dolara, a mesečni najam je, prema pisanju medija, 50 000 dolara (35 000 evra).

Dominik Stros-Kan će biti pod 24-časovnim nadzorom putem elektornske narukvice i kamera. Nije mu dozvoljeno da napušta kuću osim kada ide u sud, ili na sastanak sa advokatom ili na pregled kod lekara.

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda  još nije bio u situaciji da iznese svoju verziju onoga što se dogodilo u apartmanu njujorškog hotela Sofitel, čija sobarica ga optužuje za seksualni napad.

Dosad je samo jedan od njegovih advokata, izjavom da ne očekuje da se dokaže prisila, nagovestio da bi argument odbrane mogao biti da je došlo do seksa, ali uz uzajamni pristanak.

Taj argument je uspevao u nekim slučajevima, u koje su bili umešane poznate ličnosti, ali ne uvek, a takvi procesi su po pravilu veliki izazov i za tužioce i za odbranu, pošto nema svedoka, ističu stručnjaci.

DNK testovi i drugi dokazi mogu da potvrde seksualni kontakt, ali ne i napad, tako da su zaista u prvom planu kredibilitet tužioca i optuženog, kao i koja strana će bolje obrazložiti svoju verziju događaja, kaže profešor prava Brenda Smit.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.05.2011. 14:02
Bas Grci nemaju srece,on im je bio velika uzdanica,ali ovaj u nezgodno vreme za njih izvadi nesto na sobaricu,a grci ostadose praznih gaca.
Petak 27.05.2011. 17:44
Nije on jedini mocni sa puno para u banci i dzepu, koji misli da mu "sve pripada" po funkciji.....steta sto su mu odobrili "kucni zatvor"....trebalo ga je strpati u zatvor, pa da vidi i "onu drugu stranu" zivota i "uzivanja".........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online