Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 06.07.2011.
09:11
Vestionline A

Novinarka tuži Stros-Kana

Advokat francuske književnice i novinarke Tristen Banon izjavio je da je podneo tužbu protiv bivšeg predsednika MMF-a Dominik Stros-Kana, jer je pokušao da siluje njegovu klijentkinju 2003. godine.

Bivši direktor MMF: Dominik Stros-Kan
 

Advokat David Kubi je rekao Rojtersu da se u tužbi navode reči Banonove (32), prema kojima je Stros-Kan pokušao da je siluje dok ga je intervjuisala u jednom pariskom apartmanu.

Juče su advokati Stros-Kana saopštili da će bivši generalni direktor MMF-a Dominik Stros-Kan tužiti za klevetu francusku novinarku čim ona bude uložila tužbu.

Stros-Kanovi advokati su njene tvrdnje odbacili kao "izmišljene" i dodali da su "u postupku sastavljanja tužbe" protiv Banonove.

Njen advokat je juče najavio da će ona podneti tužbu protiv Stros-Kana, a da će tužilaštvo tu tužbu primiti u sredu, 6. jula.

Tužba dolazi u trenutku kada se čini da će bivši direktor MMF-a biti oslobođen otpužbe za seksualni napad na sobaricu u jednom njujorškom hotelu, koja ga je koštala položaja.

Banon tvrdi da ju je Stros-Kan 2003. godine pozvao u stan, obećavši da će joj dati intervju, ali da je zatim skočio na nju "kao šimpanza u doba parenja", prenosi AFP.

Ona je ove tvrdnje protiv Stros-Kana već iznela 2007. godine na televiziji i u jednom intervjuu, ali do sada nije zvanično podnosila tužbu.

Njen advokat je ranije rekao da Banon do sada nije pribegla tužbi po nagovoru svoje majke koja je bila regionalni poslanik Stros-Kanove Socijalističke partije.

U međuvremenu tužba protiv Stros-Kana u Njujorku će izgleda propasti pošto su tužioci rekli da sumnjaju da je sobarica lagala policiju i doveli u sumnju njen kredibilitet.

Stros-Kan je u petak pušten iz kućnog pritvora u koji je smešten posle skandala sa sobaricom.

Pre te afere, važio je za najozbiljnijeg protivkandidata aktuelnom predsedniku Francuske Nikoli Sarkoziju na izborima 2012. godine, ali je iz njegove stranke juče saopšteno da su male šanse da se Stros-Kan kandiduje.

POVEZANE VESTI

Sreda 06.07.2011. 13:19
Samo nameštaju čoveku afere, ne bi li na vlasti i dalje ostalo ono mađarsko kopile od Sarkozija, taj skraćeni američki rob... Sve silovanje za silovanjem.. ma znam kakav je moral u Evropi, sve se radi zbog para, kurvi nikad viša, gde ima para tu žene prosto progone.. a ovaj mučenik siluje. te novinarke te sobarice,. Pa ko još veruje u ovo?
Sreda 06.07.2011. 13:13
Bogami,najeb'o Stros-Kan ko žuti! E,kad bi i ovi naši "žuti" već nekako najebali,ovako,moraćemo sami da ih sjebemo!
Četvrtak 07.07.2011. 11:25
Nije uspela prva "namestaljka"----stize "druga".......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online