Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 22.08.2011.
22:20 >> 23:18h
Vestionline A

Gadafijev sin pobegao iz zatvora, drugi ubijen

Mohamed Gadafi (41), najstariji sin libijskog vođe Moamera Gadafija, pobegao je danas iz kućnog zatvora, objavila je televizijska stanica Al Džazira. Drugi Gadafijev sin Hamis, koji je predvodio tenkovske snage protiv pobunjenika, najverovatnije je poginuo, izveštavaju strani mediji.

Ponovo mrtav: Kamis Gadafi

Mohamed Gadafi uspeo je da pobegne uz pomoć vojnika koji su i dalje lojalni njegovom ocu, navodi se u izveštaju. Gadafijeve snage su upale u kuću i posle borbe sa čuvarima uspele da oslobode najstarijeg sina svog lidera. Mohamed se sinoć predao pobunjenicima koji su opkolili njegovu kuću.

Danas su u Tripoliju pronađena dva tela, od kojih jedno najverovatnije pripada Gadafijevom sinu, Hamisu, objavila je Al Džazira. Ukoliko se ispostavi da je ova informacija tačna, Hamis će biti drugi Gadafijev sin koji je poginuo od početka rata sa pobunjenicima. Najmlađi Seif al Arab nastradao je 30. aprila ove godine kada je NATO bombardovao njihovu kuću.

U rukama libijskih pobunjenika nalaze se još dva Gadafijeva sina: Sadi i Seif al Islam (39). Peti sin El Mutasim se prema poslednjim podacima još nalazi u kompleksu Bab el-Azizija, džepu grada koji pobunjenici nisu uspeli da osvoje. Sudbina i lokacija jedine pukovnikove ćerke Ajše nije poznata, kao ni sina Hanibala.

Sva Gadafijeva deca

Moamer Gadafi je imao osmoro dece, od toga sedam sinova i ćerku. Najmlađi sin, Saif el Arab (29), ubijen je 30. aprila tokom NATO bombardovanja.

Najstariji sin, Muhamed Gadafi (41), koji je danas pobegao iz kućnog pritvora, nalazio se na čelu Libijskog olimpijskog komiteta. Muhamed je bio i predsednik Glavne pošte i Telekomunikacione kompanije koja je upravljala svim poštanskim, telefonskim i satelitskim uslugama u zemlji. U NATO napadu 30. aprila je ubijen njegov trogodišnji sin Seif.

Sledeći sin po starosti Sadi Gadafi (29) , vodi Fudbalski savez Libije, igrao je za italijanske timove iz Serije A, Udineze i Sampdoriju, i producira filmove. Jedno vreme je bio i kapiten libijske fudbalske reprezentacije. Kada je počeo sukob sa pobunjenicim Sadi je bio zapovednik libijskih specijalnih snaga i navodno je lično naredio da se puca na civile na početku ustanka u Bengaziju. Trenutno je uhapšen.

Treći po redu je Seif el Islam, rođen 1972. godine. On je slikar, folozof, inženjer i političar. Vodio je dobrotvorni fond koji je bio umešan u pregovore oko oslobađanja talaca koje su uzimali islamski militanti, posebno na Filipinima. Seif je bio određivan kao budući naslednik svog oca na čelu libijske države. Pobunjenici su ga uhapsili i pregovara se oko njegovog izručenja Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu zbog ratnih zločina protiv čovečnosti.

Sin Hamis Gadafi je komandir elitne Hamisove brigade - 32. brigade posebne namene libijskih oružanih snaga. Pretpostavlja se da je poginuo u današnjim borbama u Tripoliju.

Sin Mutasim, rođen 1977. godine je bivši libijski oficir i savetnik za nacionalnu bezbednost Libije. Mutasim se 2010. godine sastao sa državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton što je bio najviši susret delegacija dve države pošto su obnovile diplomatske odnose. Navodno se još nalazi u rezidenciju u delu Tripolija koji nije pao u ruke pobunjenika.

Sin Hanibal bio je umešan u policijsku poteru u Parizu zbog prebrze vožnje.

Jedina gadafijeva ćerka je Ajaša Gadafi, advokat koji se pridružio timu za odbranu Sadama Huseina. S

Gadafijeva usvojena kćerka Hana ubijena je tokom napada američkih aviona 1986. godine. Na koncertu za mir, održanom u Tripoliju 15. aprila 2006. da bi se obeležila 20. godišnjica vazdušnih napada, američki pevač Lajonel Riči je rekao publici: "Hana će biti slavljena večeras zbog činjenice da ste vi prikačili mir njenom imenu." Hanin status kao Gadafijeve usvojene ćerke ostaje nepoznat, jer javnost nije do kraja saznala da li je ona bila zakonski usvojeno dete, a postoje nagađanja da je njena smrt izmišljena radi propagande protiv zapada.

Gadafi ima još jedno usvojeno dete, sina Milada Gadafija koji je preživeo pombardovanje 1986. godine. On je, navodno, te kobne noći uspeo da spasi svog oca-usvojitelja libijskog lidera Moamera Gadafija. 

Gadafi i njegove Amazonke

Kao deo Gadafijeve porodice može se navesti i njegova lična garda, često nazivana "Amazonska garda". Nju čine lepe Afrikanke koje su eksperti za borilačke veštine i dobro istrenirane da koriste oružje. Na većini zvaničnih fotografija prilikom stranih poseta vide se ove lepe žene u Gadafijevoj pozadini.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.08.2011. 22:46
Ovi toliko lažu da više nije niti smiješno...
Ponedeljak 22.08.2011. 22:25
ima li mrtvih americkih placenih zlocinaca ili amrikanaca, da nazdravim...
Ponedeljak 22.08.2011. 22:24
Jebeš ti te pobunjenike,došli momci i gotovo ,izbaviše čoveka,hehehe,pa šta oni misle da ako je pocepao sliku Gadafijevu i zapalio cigaru da je završio posao,kakvi likovi,oni bre nemaju pojma gde se nalaze i šta ih čeka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online