Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 26.08.2011.
22:53
Vestionline A

Tripoli natopljen krvlju, leševi svuda

Ulicama Tripolija danas se gomilaju leševi - žrtve Gadafijeve osvete, žrtve snajperske paljbe, plaćenici koje su likvidirali pobunjenici... Četvrt u kojoj ceo dan traju borbe jer se veruje da se u njoj skriva Moamer Gadafi polako se pretvara u ruševine, prenose agencije i stani mediji.

Više od 200 tela u fazi raspadanja pronađeno je danas u jednoj bolnici u libijskoj prestonici Tripoliju, u delu grada gde su vođene žestoke borbe. Fotoreporteri svetskih agencija napravili su snimke leševa muškaraca, žena i dece na krevetima i u hodnicima bolnice u četvrti Abu Salim.

Lekari i medicinske sestre, koji su navodno pre pet dana pobegli iz bolnice, ostavili su za sobom polu žive i preminule ranjenike.  Neki građani Tripolija za optužili su snage lojalne Gadafiju da su poubijale pobunjenike, ali z sada nije jasno ko su tačno žrtve i kako su umrli, izveštava BBC.

Među žrtvama ima civila i vojnika, od kojih su neki, sudeći prema izgledu, afrički plaćenici, navodi dopisnik BBC-ja, koji kaže da su scene iz bolnice najpotresnije koje je ikada video.

Prema rečima stanovnika kvarta u kome se nalazi bolnica neke osobe bile su teško ranjene, ali žive kada su u nju stigle, dok su ostali dovezeni mrtvi. Bolnica je potom zatvorena zbog sukoba, a svi koji su ostali unutra ostavljeni su da umru. 

Pobunjenici danas, uz velike žrtve na obe strane, metar po metar osvajaju četvrt Abu Salim u Tripoliju gde se, navodno, nalazi Moamer Gadafi sa sinovima. Strani mediji javljaju o novoj pošasti koja je zahvatila grad - nekontrolisanoj osveti pobunjenika. Ulice Abu Salima prekrivene su žrtvama posle topovske kanonade u nadi da će u nekoj od pogođenih zgrada biti ubijen i Gadfi.

Pronađeno je više lokacija na kojima su "sakrivene" likvidirane žrtve, kako 30 leševa onih koji su svojim telima branili Gadafijev kompleks Bab al Azizi, tako i mete pukovnikove tajne policije. Gadafijevi "čuvari" su ubijani iz automatskog oružja, a na rukama su imali poveze.  
 

S druge strane, pobunjenici su optužili snage lojalne Gadafiju da su ubile više od 150 zatvorenika pre nego što su pobegle iz Tripolija. 

Televizija Al Arabija javlja da su Gadafije snage danas bombardovele aerodrom u Tripoliju. Uništena su četiri putnička aviona, uključujući i "erbas".

Ćerka Hana je živa

 

Nemački "Velt" dokopao se poverljivih dokumenata švajcarske vlade iz kojih proizilazi da je Gadafijeva ćerka Hana, za koju se tvrdilo da je ubijena u napadu američke avijacije 1986. godine, u stvari živa, pošto se nalazi na spisku osoba ovlašćenih da podižu novac sa Gadafijevih računa u Švajcarskoj. Kako piše nemački list, Hana je završila medicinu i važila je za jednu od najuticajnijih osoba u libijskom ministarstvu zdravlja.

POVEZANE VESTI

Petak 26.08.2011. 23:01
hmhm vidite kako zapad dolazi do kapitala samo preko LESEVA drugih naroda.
Petak 26.08.2011. 23:00
Užas. Strašno je da se ovakve stvari dešavaju u XXI veku.
Petak 26.08.2011. 23:02
Sacuvaj Boze!!! Dokle ce ovaj pakao da traje??? Ima li kraja ovom stradanju nevinih ljudi, za tudje interese???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online