Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 23.06.2012.
12:01
Z. Mirković - Vesti A

Napad na Srbe je izmišljen

Slučaj navodnog prebijanja izvesnog Miodraga Jovanovića i njegovog devetogodišnjeg sina u blizini bečkog hotela Frans od hrvatskih huligana, o čemu danima bruje pojedini srpski mediji prerasta, po svemu sudeći, u medijski skandal.

Istraga nije potvrdila senzaciju

Ispostavlja se, naime, da je cela priča od "a" do "š" izmišljena, a sada meta istrage austrijske policije postaju oni koji su laži plasirali u javnost.
Sve to može da preraste i u diplomatski skandal, jer se kao navodni, anonimni napadač, pominje i sin nekog hrvatskog generala, zbog kojeg je čitav slučaj, po tvrdnjama tabloida, namerno zataškan!

Medijska žutica

 

A koliko su pojedini mediji u Srbiji, u trci za tiražom otišli u plasiranju izmišljotina, dovoljno govori i podatak koji su objavili da porodicu Jovanović "nakon icidenta", čuvaju pripadnici specijalne austrijske policije, a Miodragu Jovanoviću je - baš se zgodno namestilo -" zabranjeno da povodom ovog slučaja daje bilo kakve izjave". Tako priča postaje neproveriva, ali je već i dovoljno indikativno da nijedne ozbiljnije novine u Austriji ovom slučaju nije posvetila ni retka.

- U Beču postoji samo jedan Miodrag Jovanović koji odgovara godinama (između 50 i 60) koje su navedene u tim napisima. Nakon provere ustanovili smo da taj čovek nema dete, tačnije uopšte nema bližu familiju ovde - kazao je za "Vesti" izvor iz austrijske policije koji je zbog osetljivosti slučaja na kojem radi, molio da ostane anoniman.


- Povedeni pisanjem, pre svega "Kronen-Cajtunga", pokrenuli smo opsežnu istragu i proverili sve što se dalo proveriti. Niko taj incident nije video niti prijavio, nijedna bolnica ili zdravstvena ustanova nije pružila zdravstvenu pomoć navodno povređenima u toj tuči. Na kraju, niko nije završio iz rešetaka da bi mogao biti pušten, a baš to, kako sam obavešten, objavljuju neki mediji u Srbiji - kaže izvor "Vesti" u austrijskoj policiji.


Podsećamo da je prema priči plasiranoj u srpskim medijima, ocu i sinu koji je nosio Zvezdin dres i zbog toga bio napadnut, navodno, u pomoć pritrčao izvesni Aleksandar Avramov, za kojeg se samo navodi da je šef neke bezbednosne službe u Francuskoj.

Otkud on u Beču i Austriji nije objašnjeno, ali je zato istaknuto njegovo herojstvo kako se sam samcat izborio sa čitavom grupom hrvatskih huligana koji su Jovanovićevom detetu pretili čak i - klanjem!


Policija je sada sve ovo demantovala, a o rezultatima istrage koja se vodi protov onih koji su laži i izmišljotine plasirali kao istinu, "Vesti" će i dalje informisati čitaoce.  

POVEZANE VESTI

Subota 23.06.2012. 12:41
Jel to znaci da Hrvati odustaju od zahteva za smenu "sefa" KOBRI !??
Subota 23.06.2012. 13:13
Pa ni ovaj tekst niko nije potpisao . Otkud znam da i ovaj tekst nije izmisljen ?
Subota 23.06.2012. 15:17
ovo nije normalno koji idiot je mogao ovako nesto da slaze i kako je to uopste bez provere moglo da dodje u novine i da se objavi prethodni tekstovi su me stvarno pogodili u srce dete 9 godina udarano skinut mu onda dres nebitno ciji oca mu pretukli dete place nemoze da hoda i td.onda demanti ko ovde koga j... ako ipak ovo istina a kao otac nesme da da izjavu ko da mi zabrani da odem u ambasadu i da kazem sta se dogodilo to su obicne gluposti i novine ako treba da nazovem i da ispricam sta se dogodilo toliko nacina da se do istine dodje samo ako se zeli a taj avramov ako postoji sto se on ne obrati novinama i kaze sta se dogodilo ili opet neki prave pometnje ovo je svaka budala mogla da o
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online