Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 07.03.2014.
15:48 >> 16:00h
Beta A

EU: Ne znamo zašto, ali ne mogu da se porede Krim i Kosovo

Jedan zvaničnik Evropske komisije je u petak u Briselu izneo stav da "nema mesta poređenju Krima i Kosova" odgovarajući na pitanje novinara kako Evropska unija gleda na izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da se sadašnja kriza u ukrajinskoj Autonomnoj Republici Krim može uporediti s Kosovom, ali ne želeći da komentariše kako to i zašto nije moguće poređenje.

Rusi ne daju Krim Ukrajini
 

Predstavnik za štampu u Evropskoj komisiji je bez daljeg komentara time odgovorio na pitanje novinara, a Maja Kocijančic, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton je rekla da za sada ne zna kada će doći do nove runde dijaloga Beograd-Priština.

Maja Kocijančič je navela da ne može da saopšti datum sledećeg susreta Ketrin Ešton s premijerima Srbije i Kosova, Ivicom Dačićem i Hašimom Tačijem i da li će do tog susreta doći pre ili posle izbora u Srbiji 16. marta.

Pročitajte još:


Ruski vojnik na Krimu

* Putin Kosovom branio Krim

* "Krimska kriza zbog Kosova"

* Rusija Americi: Nemojte vi o moralu, a bombardovanje Srbije, rat u Iraku...

* Eh, ta Ukrajina: Putin o klin, Obama o ploču

* Kameron preti Rusiji!

Na pitanje novinara da li jučerašnje upućivanje američkih aviona u vazdušni prostor Poljske i baltičkih zemalja doprinosi smanjivanju zategnutosti u Ukrajini ili ne, Maja Kocijančič je rekla da nema šta da doda onome što su o tome poručili lideri Unije.

Ona je naglasila da, s tim u vezi, može reći da je smanjivanju zategnutosti doprineo sporazum koji su, uz posredovanje trojice ministara EU, 21. februara u Kijevu potpisali opozicija i tadašnji predsednik Viktor Janukovič.

Taj sporazum je "jako važan jer je doprineo onome što je dobro ostvareno do sada", dodala je Maja Kocijančič. Iako delovi tog sporazuma nisu sprovedeni, Evropska unija smatra da je na osnovu njega Parlament Ukrajine izglasao legalnu vladu i drugu
vlast. Ali Rusija - čiji predstavnik 21. februara nije potpisao sporazum, to osporava tvrdeći da je ta vlast nastala uz kršenje ustava i uz pritisak naoružanih grupa opozicije.

POVEZANE VESTI

Petak 07.03.2014. 15:50
Na osnovu čega?! MOGU, MOGU, I TE KAKO! Kao što je sa Krimom i Sevestopoljom bilo prije nešto više od 50 godina, tako će biti i sa Kosovom i Metohijom za koju deceniju = naćiće se u svojoj matici SRBIJI, kao i ovi Rusiji. Sve što je neprirodno mora da propadne.
Petak 07.03.2014. 15:57
Sada se treba iskoristiti prilika i isterati NATO okupatore sa nase zemlje!
Petak 07.03.2014. 16:00
Russima treba dozvoliti Niski centar za instaliranje PRO ! Kaljingrad na pragu Evrope i Nis u srcu mogu blokirati, drzati pod kontrolom, citav kontinet!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online